Situația este următoarea: am reînceput munca pe 27 august după ce am ieșit din concediul de creștere cu primul copil. Fiind însărcinată cu al doilea copil, medicul ginecolog mi-a dat un concediu medical chiar din prima zi de munca (27 august) având codul 01 - boala obișnuită (diagnostic 745). Pe 10 septembrie am luat salariul pe zilele de medical din august și acesta s-a calculat ca 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (in cazul meu, baza de calcul a concediului medical a fost reprezentată de indemnizația de creștere a copilului, fara a avea un venit brut sau net). Din suma rezultata s-a scăzut și 25% CAS. Deci practic veniturile din indemnizația pe care am avut-o în ultimele 6 luni cu primul copil s-au luat ca fiind venituri brute, s-a făcut 75% din medie iar din restul s-a mai scăzut și 25% CAS. Astfel, am următoarele întrebări:
1. Trebuia într-adevăr să se rețină 25% CAS având în vedere că baza de calcul a concediului medical nu a fost reprezentată de venituri brute din salarii ci de indemnizația ccc?
2. La concediile prenatal și postnatal de 126 de zile platit 85% se va retine tot 25% CAS? Sau va exista un plafon maxim? (Întreb acest lucru deoarece in 2018 când am fost in prenatal și postnatal cu primul copil, CAS-ul a fost plafonat la 115 Ron pe fiecare din aceste luni de pre și post natal). Se va plafona la fel și acum?