avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cât este CAS in cele 126 de zile de pre și post ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cât este CAS in cele 126 de zile de pre și post natal?

Situația este următoarea: am reînceput munca pe 27 august după ce am ieșit din concediul de creștere cu primul copil. Fiind însărcinată cu al doilea copil, medicul ginecolog mi-a dat un concediu medical chiar din prima zi de munca (27 august) având codul 01 - boala obișnuită (diagnostic 745). Pe 10 septembrie am luat salariul pe zilele de medical din august și acesta s-a calculat ca 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (in cazul meu, baza de calcul a concediului medical a fost reprezentată de indemnizația de creștere a copilului, fara a avea un venit brut sau net). Din suma rezultata s-a scăzut și 25% CAS. Deci practic veniturile din indemnizația pe care am avut-o în ultimele 6 luni cu primul copil s-au luat ca fiind venituri brute, s-a făcut 75% din medie iar din restul s-a mai scăzut și 25% CAS. Astfel, am următoarele întrebări:

1. Trebuia într-adevăr să se rețină 25% CAS având în vedere că baza de calcul a concediului medical nu a fost reprezentată de venituri brute din salarii ci de indemnizația ccc?

2. La concediile prenatal și postnatal de 126 de zile platit 85% se va retine tot 25% CAS? Sau va exista un plafon maxim? (Întreb acest lucru deoarece in 2018 când am fost in prenatal și postnatal cu primul copil, CAS-ul a fost plafonat la 115 Ron pe fiecare din aceste luni de pre și post natal). Se va plafona la fel și acum?


Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Din concediul medical se scade cas? cat? cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. Pe 26 august am ieșit din concediul de creștere copil iar pe 27 august am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului medical după ccc cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. Pe 26 august mi s-a terminat concediul de creștere copil și pe 27 august mi-am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de crestere a copilului cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! As avea o intrebare in ceea ce priveste calcularea indemnizatiei de crestere a copilului pana la indeplinirea varstei de 2 ani. Din cate stiu, ... (vezi toată discuția)