avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din concediul medical se scade CAS? Cat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din concediul medical se scade CAS? Cat?

Buna ziua. Pe 26 august am ieșit din concediul de creștere copil iar pe 27 august am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt însărcinată cu al doilea copil și urmeaza sa intru în prenatal in luna noiembrie. Având în vedere că am risc in sarcina medicul a decis să îmi dea concediu medical începând cu prima zi de munca (27 august). Întrebarea mea este: daca medicalul este platit 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (in cazul meu baza de calcul ar fi indemnizația pe care am avut-o din CCC pe ultimele 6 luni), din acești bani se mai scade și CAS sau altceva? Daca da, cat anume ar reprezenta aceasta suma? CAS are vreun plafon maxim sau se scade un anumit procent din salariul total ? De exemplu, daca eu în concediul CCC nu am avut venit brut sau net deoarece nu am avut salariu, daca veniturile mele pe ultimele 6 luni de indemnizație CCC au fost de 4400 Ron in mână, pe concediul medical platit 75% pe o lună întreagă as lua 4400 x 0,75% = 3300 Ron. Din această suma se mai scade și CAS alți 25% din total? Sau are vreun plafon maxim? Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
cosmina1591, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmina1591 , utilizator 20:03, 12 Septembrie 2020
Se retine CAS 25%.
Iar la concediile prenatal și postnatal la fel se scade 25% CAS din total?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se scade la fel 25%.
Mulțumesc! Am întrebat și dacă se scade 25% din pre și post natal deoarece, in 2018 când eram în prenatal cu primul copil CAS-ul a fost plafonat la maxim 115 lei și mă gândeam că așa este și acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât este cas in cele 126 de zile de pre și post natal? cosmina1591 cosmina1591 Situația este următoarea: am reînceput munca pe 27 august după ce am ieșit din concediul de creștere cu primul copil. Fiind însărcinată cu al doilea ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului medical după ccc cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. Pe 26 august mi s-a terminat concediul de creștere copil și pe 27 august mi-am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)