avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca suspendat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca suspendat.

Timp de șapte ani am avut CI suspendat. In urma unei hotărî s-au constat nevinovăția mea. Conform CM daca se constata nevinovăția angajatului ,acesta își reia activitatea și se acordă drepturile salariale de care ar fi benefiat in aceasta perioada. Aceasta perioada reprezintă vechime in munca? La aceste drepturi salariale se adaugă și dobândă ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
Moro2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Moro2020 , utilizator 23:41, 19 Septembrie 2020
1. daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

2. Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator., daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Nu ați răspuns la intrebari. Perioada in care am fost suspendată reprezintă vechime in câmpul muncii? In opinia mea aș spune că acesta perioada nu poate fi vechime. Pot solicita dobânda ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
Moro2020, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime costel58 costel58 As dori sa stiu daca dupa anularea in justitie a unei decizii de sanctionare disciplinara, perioada de suspendare aferenta pentru cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale andreiristea andreiristea Ce se intampla cu drepturile salarile neacordate pentru perioada cat contractul de munca a fost suspendat pe perioada cercetarii penale? din luna iunie 2015 ... (vezi toată discuția)
Plangere penala formulata de angajator sim0na sim0na Fratele meu lucreaza la o societate comerciala. La inceputul acestui an patronul sau i- a facut plangere penala pentru inselaciune. A fost cercetat cateva ... (vezi toată discuția)