avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilizare imprejmuire teren care este un mijloc ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilizare imprejmuire teren care este un mijloc fix.

Buna ziua!

Detin o intreprindere individuala si pentru a implementa un proiect de impadurire cu fonduri europene am achizitionat stalpi din lemn si plasa pentru a realiza imprejmuirea terenului. Aceasta se va realiza in regie proprie. Deci si alte cheltuieli. Conform nomenclatorului, imprejmuirea este un mijloc fix. Insa componentele sunt luate separat ( facturi pentru lemn, facturi pentru plasa-platite deja). Cum se procedeaza in cazul contabilitatii in partida simpla in conditiile in care cheltuielile se inregistreaza la momentul realizarii lor iar imprejmuirea inca nu s-a executat? Adica cand si cum voi inregistra imprejmuirea in registrul mijloacelor fixe si la ce valoare?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: laviluca , utilizator 14:37, 23 Septembrie 2020
Amortizarea (planul anual de amortizare) se calculează începând cu luna următoare punerii în funcţiune prin proces verbal de receptie la finalizarea executiei mijlocului fix in regie proprie. Deci de atunci o treceti si la cheltuieli deductibile, completati fisa mijlocului fix si treceti si in acel registru. In rest, pana atunci nu treceti pe cheltuieli deductibile nimic din acele chitante de la acele facturi cu materialele achizitionate.
Pentru a vedea valoarea, va realizati un deviz de lucrari. Atasati la acest deviz si facturile de achizitie si bonurle de consum a materialelor folosite.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli pfa dupa actualizarea art. 48 bogdan_alex bogdan_alex Buna ziua, am si eu o mare nelamurire cu acest art. 48 din codul fiscal. Din cate am inteles deducerea combustibilului nu mai poate fi facuta de un PFA dar ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila demolare hala SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH O societate comerciala detine in patrimoniu un mijloc fix, cladire (hala) in valoare de 1000 lei, hala a fost reevaluata si acum are o valoare de 2500 lei. ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la un proiect pe fonduri nerambursabile florip florip Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In cadrul unui program cu fonduri ramsursabile 10%, am cheltuieli pentru realizarea ... (vezi toată discuția)