avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie ...

Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie să ne ajutați:
- ordonatorul principal de credite a trimis instituției noastre o adresă prin care a solicitat să se numească o comisie pentru efectuarea inventarierii bunurilor din domeniul public și privat al județului
1. - în OMFP 2861 /2009 - se cere ca:
Decizia de numire a comisiei să fie făcută de persoanele prevăzute la pct.5
2. - în OMFP 2861 /2009 - se cere ca:
în comisie să fie numite persoane cu pregătire economică și tehnică corespunzătoare, care să asigure efectuarea corectă și la timp a inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, inclusiv EVALUAREA lor
- dar în acest moment avem doar contabil șef, pentru că economistul /contabilul de gestiune ( care ținea evidența gestiunii ) și-a dat demisia și i-a încetat Contractul de muncă
- Nu avem proceduri interne

Vă rugăm din suflet să ne spuneți:
1. - contabilul șef trebuie să întocmească Decizia ? sau juristul ?
2. - contabilul șef trebuie să fie membru în comisie ? sau îi este interzis ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 08:14, 30 Septembrie 2020
1. Decizia se va emite de catre administrator, ordonatorul de credite sau alta persoana care are obligaţia gestionării entităţii. In speta, conducerea institutiei emite decizia.

2. Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii, contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective şi nici auditorii interni sau statutari.

În condiţiile în care entităţile nu au niciun salariat care să poată efectua operaţiunea de inventariere, aceasta se efectuează de către administratori.
Instituţia noastră publică nu are administrator.
În acest caz cum se va proceda ?
Conducerea institutiei va decide.
Dar ce anume ar putea să decidă ?
Componenta comisiei de inventariere..

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat dacă salariații din contabilitate nu pot fi membri ai comisiei de inventariere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rog frumos să îmi dați un sfat cu privire la următoarea situație : - în OMFP 2861 din 2009 se spune că în comisia de ... (vezi toată discuția)
Comisie inventariere anuala mine58 mine58 Buna ziua , Un SRL cu 2 angajati , sot si sotie , sotul admnistrator , sotia contabil , firma de comert cu amanuntul cum procedeaza la inventarierea anuala ... (vezi toată discuția)
Există vreun text de lege ?- condiții de scoatere dintr-o comisie ? oanaportar oanaportar Directorul instituției noastre a numit dintr-o asemenea comisie ? ntr-o decizie o comisie de inventariere. Un membru al comisiei vrea să fie scos din ... (vezi toată discuția)