avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... inghetare prime/variabile de plata
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

inghetare prime/variabile de plata

buna ziua,

in contextul pe care il stim cu totii, compania la care lucrez a anuntat in martie ca ingheata plata primelor si bonusurilor (de exemplu al 13-lea salariu, prime de vacanta etc, toate prevazute in contractul colectiv de munca).
recent o noua comunicare mentioneaza ca in curand conducerea va decide "plata sau nu a variabilelor de remuneratie inghetate"

intrebarea mea este: poate compania decide unilateral sa nu mai plateasca aceste obligatii prevazute in contractul colectiv? nu ma refer la o amanare a platii, dar este posibil (legal) sa nu plateasca retroactiv aceste obligatii?

multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
mm.alfz, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept al 13-lea salariu BiancaDej BiancaDej Buna ziua! De 2 ani jumate lucrez la o companie multinationala cu care am semnat un contract pe o perioada nedeterminata. In baza contractului beneficiez ... (vezi toată discuția)
Întrebari legate de codul muncii oanaradusimion oanaradusimion Buna ziua, am mai multe intrebari legate de codul muncii, dar voi incepe cu una dintre ele. Eu sunt pensionar si am contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Al 13 lea salariu RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am un angajat caruia i s-a stipulat cel de-al 13 lea salariu in contractul de munca. El a lucrat doar 3 luni.Sunt obligata sa ii platesc al 13 lea salariu ... (vezi toată discuția)