avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... inghetare prime/variabile de plata
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

inghetare prime/variabile de plata

buna ziua,

in contextul pe care il stim cu totii, compania la care lucrez a anuntat in martie ca ingheata plata primelor si bonusurilor (de exemplu al 13-lea salariu, prime de vacanta etc, toate prevazute in contractul colectiv de munca).
recent o noua comunicare mentioneaza ca in curand conducerea va decide "plata sau nu a variabilelor de remuneratie inghetate"

intrebarea mea este: poate compania decide unilateral sa nu mai plateasca aceste obligatii prevazute in contractul colectiv? nu ma refer la o amanare a platii, dar este posibil (legal) sa nu plateasca retroactiv aceste obligatii?

multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
mm.alfz, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept al 13-lea salariu BiancaDej BiancaDej Buna ziua! De 2 ani jumate lucrez la o companie multinationala cu care am semnat un contract pe o perioada nedeterminata. In baza contractului beneficiez ... (vezi toată discuția)
Al 13 lea salariu RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am un angajat caruia i s-a stipulat cel de-al 13 lea salariu in contractul de munca. El a lucrat doar 3 luni.Sunt obligata sa ii platesc al 13 lea salariu ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu zegetin zegetin Daca un angajat al unei societati a lucrat doar 10 luni in ultimul an de activitate a lui in acea societate,la sfirsitul anului,cind se acorda al 13-lea ... (vezi toată discuția)