avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard

Buna ziua, stau in curte cu un alt vecin, avem case separate dar aceeasi adresa, intram pe aceasi poarta,suntem in indiviziune exculisiva, daca zic bine, insemnand ca fiecare este propietar cu acte in regula pe bucata lui de teren, fiecare dintre noi avem cadastre si carti funciare si o linie de hotar nematerializata.
Problema sta in felul urmator, vecinul vrea sa isi vanda partea lui, noi nu ne-am inteles la un pret si automat cauta potentiali cumparatori, dar totodata vrea sa traga un gard despartitor pe linia de hotar, dar nu ma intrebat si pe mine nimic, daca sunt de acord sau nu.
Are voie sa faca asa ceva? Si daca ar face asa ceva, eu nu as mai avea pe unde sa intru in casa din strada, deoarece mi-ar lua alea de acces. El nu locuieste aici.
Daca imi puteti spune o parere, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stanciu91 , utilizator 17:31, 27 Septembrie 2020
suntem in indiviziune exculisiva, daca zic bine

nu ziceti bine, ce va scrie in acte mai exact ?
fiecare este propietar cu acte in regula pe bucata lui de teren, fiecare dintre noi avem cadastre si carti funciare si o linie de hotar nematerializata.

din ce scrieti, nu pare ca aveti curtea comuna.
Bună ziua, de exemplu în 1992 sa dispus la tribunal ieșirea din indiviziune, atunci sa delimitat proprietatea în două și sa tras linia de hotar, dar nu sa executat ieșirea din indiviziune nici până în prezent. Ce înseamnă asta mai exact asta? Și dacă vecinul meu are dreptul să tagă gard fără să mă întrebe. Aleea dintre noi are maxim 2 metri lățime și aproximativ 30 de metri lungime de la poartă până în spatele curți. Avem o singură poartă. Deci ar putea?Vă mulțumesc!
da, poate, ca sa nu mai zic ca ar trebui sa contribuiti financiar ca e gard comun..
trebuia sa fi facut gard de cand ati avut hotararea.

Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Dar nu trebuie să ai o distanță minimă de la casă la gard? Să ai pe unde trece? Și dacă ar fii gard cum am mai intra în case, că nu am mai avea poartă. Asta vreau să aflu.
cred ca atunci cand s-a dat hotararea aia, s-a facut o expertiza si vi s-a zis pe unde vine hotarul. important e sa aveti pe unde pune poarta.
distanta minima dintre casa si gard, ar trebui sa fie de 60 cm.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Distanta regulementara dintre o casa si gardul vecinului cmunteanu90 cmunteanu90 Buna ziua, In urma cu ceva timp am mostenit o casa, de curand m-am hotarat sa o scot la vanzare. Zis si facut. Au venit cateva persoane interesate sa cumpere ... (vezi toată discuția)
Ferastra vecinului (2 m inaltime) la aproximativ 60 cm de linia de hotar Elena_77 Elena_77 Buna ziua, Va deranjez si eu cu o problema pe care o avem cu vecinii nostri. Situatia se prezinta in felul urmator: Este vorba de o casa mostenita de ... (vezi toată discuția)
Distanta minima la care se poate construi alexandru.cenusa alexandru.cenusa Buna ziua! Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret. Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa ... (vezi toată discuția)