avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dupa cat timp se actualizeaza cartea funciara in urma ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dupa cat timp se actualizeaza cartea funciara in urma unei tranzactii?

Buna ziua,

mama voia sa cumpere o casa parasita in jur de 30mp ca sa plece de la bloc. Proprietar e un cetatean strain plecat din tara. Erau in discutii si inca negociau pretul cand deodata cineva a venit , a scos lacatul vechi , a pus unul nou si un afis cu un numar de telefon, proprietar , va rog nu mai aruncati gunoiul (fiind parasita, multa lume arunca gunoaie)
L-a intrebat pe proprietarul cu care era in discutii daca stie ceva , nu stia nimic. L-a sunat pe cel "nou" si a zis ca el a cumparat in urma cu 2 saptamani si ca da, a auzit de proprietarul asta cetatean strain , dar deja era a 2-a tranzactie cand a luat el casa.
Acum, noi avem dovada platii impozitului in iulie pe numele vechi, cand putea sa o vanda cineva de 2 ori? In plus, avand si copie dupa cadastru si extras carte funciara vechi am scos azi extras de carte funciara de informare online si apare tot vechiul proprietar.
Pur si simplu nu mai intelegem nimic, noul proprietar i-a spus mamei la telefon, sa vina dnul X in Romania sa rezolve problema, cu ton ironic.


In cat timp se actualizeaza cartea funciara in caz ca a avut loc vreo tranzactie? E posibil sa se fi schimbat proprietarul si sa nu apara in cartea funciara? Unde as putea verifica?
Intre timp noul proprietar nu are nicio apasare, a aruncat din obiectele vechi, maine a zis ca incepe renovarea. A mai intalnit cineva asa ceva??
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
camelllia, utilizator
Cel mai recent răspuns: camelllia , utilizator 15:16, 12 Octombrie 2020
Faceti o plangere la politie prin care sa aratati situatia reala cu extras de carte funciara, certificat de atestare fiscala la zi , iar "noul proprietar" sa fie chemat la politie cu acte doveditoare...
Pai nu mama e proprietar, ea voia doar sa cumpere.
A facut proprietarul plangere , a venit politia, i-a gasit pe noii proprietari in locatie si le-au aratat un act facut de un avocat ca ei ar fi cumparat de la o firma. Politia a zis ca nu e in regula actul pentru ca nu e autentificat de notar. Inteleg ca noiii "proprietari" le-au spus politistilor ca ei sunt cumparatori de buna credinta asa ca n-au nicio vina ca actul nu e legal. In concluzie daca am inteles corect proprietarul a fost trimis sa se judece cu ei si ca s-a deschis dosar penal n-am inteles pentru cine, probabil in rem.
Ma rog, ne-am cam luat gandul de la casa, dar nu inteleg cum de mai e posibil asa ceva in 2020. Acte false, ocupat case si proprietarul se uita cum aia ii "fac curat" in casa.
Cu siguranta au stiut ca e plecat din tara si probabil la un moment dat o sa-i propuna sa se inteleaga la bani si sa le lase lor casa, ei fiind "de buna credinta". De parca mai cumpara cineva case fara sa mearga la notar si crede ca e o tranzactie in regula. Cum e posibil sa vinzi de minim 2 ori o casa si niciunul din cumparatori sa nu simta nevoia sa mearga la notar?
Si o si renoveaza din temelii, toarna placa, schimba tot, probabil vor sa-i ceara despagubiri proprietarului real. Nu pot fi impiedicati macar sa nu mai renoveze?
In fine...Mai rau ca in anii 90.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vz-cumparare neridicat de la notariat elena_1234 elena_1234 Buna seara, Mama mea a vandut in 2002 9 ha de pamant. Tranzactia s-a efectuat la un notariat in Galati, noi fiind din alt oras. Mama s-a grabit atunci si nu ... (vezi toată discuția)
Cand cumperi o proprietate trebuie doar ultimul contract? Ventriloc Ventriloc Doresc sa cumpar un aprt in Brasov de la un cetatean britanic. Cei de la agentie au spus ca e totul in regula cu aprt si ca nu trebuie sa imi dea toate ... (vezi toată discuția)
Transcriere...... bulvaif bulvaif Salut all. As dori informati (utile) despre cum s-e desfasoara o transcriere, deci mai precis daca cumpar o casa ce documente sunt necesare ( si dacaactualul ... (vezi toată discuția)