avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament cu teren in folosinta (o fosta firma) , pot ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament cu teren in folosinta (o fosta firma) , pot intra legal in posesia terenului?

Firma care a construit blocul acum 12 ani a vandut apartamentul unui cetatean (turc) , acesta nu avea drept de proprietate asupra terenului (doar a apartamentului). Pentru teren exista doar un drept de folosinta nedeterminat. Eu sunt al2lea proprietar. Am incercat sa caut firma, s-a lichidat. Ce este de facut? Doresc sa intru in proprietatea terenului.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
ana19902, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:48, 9 Octombrie 2020
al cui este terenul, potrivit CF?
Sunteti proprietar pe ce ati cumparat, exact dupsa inscrisurile din cartea finciara si din contractul de vanzare cumparare. Daca in cartea funciara colectiva sunt trecute cotele indivize pentru fiecare apartament faceti un act aditional la contractul de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza apartament nostradamus nostradamus Buna ziua, ma aflu in situtia de a nu putea vine un apartament deoarece lipseste cota indiviza. Primaria sustine ca nu detine respectivul teren, asa cum reise ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema cu un teren aferent al blocului cumparat ... darkynok darkynok Buna ziua. Am o problema cu un teren aferent al blocului cumparat de la dezvoltator (eu fiind al2lea proprietar). Cine a construit blocul nu a vandut si cota ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare dba dba Buna ziua, Doresc încheierea unui contract de vânzare-cumpărare ce are ca obiect un apartament. Exista in momentul de fata o mică problema privind cota ... (vezi toată discuția)