avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cine intocmeste ROF?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cine intocmeste ROF?

Buna ziua,

imi puteti spune va rog, intr-o asociatie non-profit, cine intocmeste rof si/sau roi? Poate doar presedintele sa faca acest lucru sau trebuie facut de consiliul director / adunarea generala? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Kristiina, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:44, 10 Octombrie 2020
Consiliul director (in intregime sau o parte dintre membrii) il intocmeste (si apoi plenul consiliului director in sedinta il aproba ca propunere catre adunarea generala) si apoi se voteaza in prima adunare generala. data inclus pe ordinea de zi a adunarii generale, propunerea de hotarare de aprobare a rof si/sau roi insotita de textul sub forma iesita din sedinta consiliului director urmeaza calea oricarui proiect de pe ordinea de zi a unei adunari generale. Adica de la data aparitiei covocatorului adunarii generale pana la data tinerii ei, ceilalti membrii cu drept de vot in adunarea generala pot consulta la sediul ong si pe pagina de internet a asociatiei textul si pot aduce in scris propuneri de modificare sau imbunatatire a formei care urmeaza apoi sa fie discutata in acea adunare generala.
Va multumesc foarte mult!
de redactat poate oricine redacta, de aprobat se aproba de catre Consiliul Director sau de catre Adunarea Generala, in functie de cum e prevazut in statut si de ce natura au regulile din ROF, ca cele f. importante clar trebuie aproabate de Adunarea Generala... dimpotriva anumite anexe tehnice ar putea fi lasate sa le stabileasca sau modifice o persoana cu functii executive ex. presedinte sau director executiv....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut ong conform oug 26/2000 Vladimir001 Vladimir001 Cum se alege presedintele unui ONG (prin schimbare sau revocare) daca in statut nu este specificat in mod expres acest lucru? Atributiile AGA si CD nu prevad ... (vezi toată discuția)
Preluare ong olga2011 olga2011 Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatori raman pentru totdeauna membri asociati in ag? avad avad Buna ziua, Sunt membru fondator al unei asociatii infiintate in 2000 in Braila. Am fost de asemenea Presedintele Consiliului Director si reprezentant ... (vezi toată discuția)