avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E sau nu e malpraxis ce s-a intamplat cu tatal meu in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E sau nu e malpraxis ce s-a intamplat cu tatal meu in spital?

Buna ziua,

Va intreb si eu ceva rapid, sper sa se gaseasca cineva sa ma ajute si pe mine cu un raspuns.
Tata e in spital, a fost internat pt. o bacterie la gastroenterologie, dar mai avea si un AVC recent.
La Gastro a intrat pe picioare si vorbind si l-au externat dupa 6 zile pe targa si horcaind si stand cu gura permanent deschisa. Era ca in filmele de groaza, nu exagerez cu absolut nimic, ca intr-un film de groaza arata.
L-am dus imediat inapoi la UPU, mi s-a parut strigator la cer, nu stiam c are. Oamenii de pe ambulanta au fost la randul lor foarte socati.
La UPU au descoperit ca are emobolism pulmonar cauzat de faptul ca la Gastro cat a stat internat nu l-au miscat din pat si nu i-au dat anticoagulante, desi trebuia, aparent...
Si apoi - asta suspectez eu - l-au externat in starea aia de om aproape mort, ca era aproape mort ca sa paseze responsabilitatea.
Tata acum e la terapie intensiva, in stare grava.
De la UPU mamei i-au oprit foile date la externare de la Gastro si nu le-au mai dat inapoi.

Spuneti-mi si mie ce se poate face. E strigator la cer si vreau sa ii arat cu degetul pe acesti neoameni. Numai ca nu stiu cum. Si nici de unde sa incep.

Doi la mana: incerc sa sun sa aflu care e starea lui, ce medicamente ii administreaza la terapie si asistentele imi spun mereu ca nu stiu si sa dau de doctorita. In acelasi timp, tot ele spun zilnic de fiecare data cand suni ca doctorita nu e acolo. Azi au spus sa sun dupa 12 pt. ca nu e acolo la ora 8 dimineata. Iar dupa 12 cand am sunat au spus ca era dimineata si de ce nu am sunat atunci. Nu exista nicio lege sa te ajute sa le arati ca ai dreptul sa vorbesti cu medicul curant si sa stii si tu ce i se face acolo si in ce stare este?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eduard Dumitriu , Alte profesii 17:34, 6 Octombrie 2020
Buna ziua,
Ca o parere personala... cred ca aveti dreptate cand spuneti ca este vb. de malpraxis ( sau nepasare...).
Depuneti o sesizare la Colegiul medicilor pe numele medicului care l-a tratat la gastro.
In sesizare aratati ca actele de externare de la Gastro au fost oprite de cei de la UPU
Si nu ar strica sa luati legatura si cu conducerea acelui spitatl si sa le spuneti ca nu reusiti sa dati de medicul ce il trateaza pe tatal dvs.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_381...
si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Va multumesc mult!
Buna ziua! Exista legi, evident în baza cărora rudele celor bolnavi pot lua legătura cu medicul curant. Este legea pacientului, legea sănătății su mai sunt si alte acte normative. Si mie mi se pare un caz de mai precis ceea ce ati prezentat dvs. Luați legătura cu un avocat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plângere la Colegiul medicilor neaparat

Alte discuții în legătură

Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)
Copil refuzat de o asociație pentru a face psihoterapie giv giv Copil refuzat de o asociație pentru a face psihoterapie Buna ziua. Un copil diagnosticat cu ADHD a făcut terapie in anii 2010 la o asociație care are ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa-mi scot tatal din spitalul de psihiatrie trascaionut trascaionut Buna seara.Tatal meu este internat in spitalul de pshiatrie din C-TA de fratele meu si incerc de 2 luni sa-mi scot tatal si nu pot , am platit si un avocat si ... (vezi toată discuția)