avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in ...

Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in total 4 mostenitori ai unui apartament, iar mamei mele ii revine jumatate si inca nu stiu cat la suta, iar ceilalti 2 mostenitori sunt frati vitregi... Problema e ca de foarte mult timp nu mai sunt in relatii bune cu mama mea si fiindca cei 2 frati vitregi nu ii raspund la telefon, ma ameninta tot pe mine ca daca nu "semnam", o sa mearga in instanta ca sa ne oblige sa fim de acord cu vanzarea apartamentului, iar daca nu ne prezentam, ne pierdem partile. Intrebarea mea e: poate sa ma oblige sa semnez sau sa-mi pierd partea pentru ca nu sunt de acord cu vanzarea apartamentului? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Cobalt1, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 30 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cere în instanță dezbaterea succesiunii, apoi poate să-și vândă cota ei parte după ce va face ieșirea din indiviziune.
Dacă va apela la instanță, veți fi citați la proces toți moștenitorii.
N-o poate nimeni obliga să nu-și vândă proprietatea ei care îi aparține, și înțeleg din ce spuneți că are mai mult de jumătate din imobil.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
prin iesirea din indiviziune, nu trebuie sa fiti de acord cu vanzarea, se va vinde prin decizia instantei si va veti primi banii pt cota dvs.
Daca nu vreti sa vindeti, puteti cere sa vi se atribuie dvs si veti da sulta celorlalti. Mama are 5/8 din casa, adica peste 60%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)
Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa vand un apartament, sunt propietara lui impreuna cu mama mea, care nu vrea sa-l vanda. medeeas medeeas VA rog fumos sa-mi spuneti ce drepturi legale am in cazul in care doresc sa vand un apartament cand eu si mama suntem pe actul de proprietate si ea nu vrea ... (vezi toată discuția)