avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 3 frati si parintii sunt decedati. Eu si sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 3 frati si parintii sunt decedati. Eu si sora mea dorim ...

Suntem 3 frati si parintii sunt decedati. Eu si sora mea dorim sa facem succesiunea pentru a vinde apartamentul parintilor si a ne imparti in mod egal banii comform legii si evident legal prin notar. Fratele nostru sta in mod abuziv in casa parintilor si nu doreste sa mearga la notar sa facem succesiunea, deoarece fiind somer de 30 de ani nu mai are casa si noi l-am lasat acolo pana am gasit cumparator la apartament. Cum sa procedam pentru ca de vorba bune nu se poate cu el?! Ce putem face pentru a face succesiunea si a putea vinde apartamentul. Stiu ca putem sa-l dam in judecata dar pierdem clientul la apartament , intelegand ca dureza foarte mult tim chemarea lui in instanta. astept o indrumare. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mimi2202 , utilizator 10:23, 30 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul prezentat puteți dezbate succesiunea numai prin instanța de judecata. Procesul va dura luni bune, și posibil că veți pierde cumpărătorul actual.
La notar puteți dezbate doar daca sunteți de acord toți trei moștenitorii.
Pentru ca nu e dispus sa dezbateti succesiunea si cu atat mai putin sa vanda, nu aveti ce face decat sa dezbateti succesiunea in instanta si sa cereti si iesirea din indiviziune. Propuneti fie sa se vanda , fie sa va fie atribuit si sa ii dati sulta 1/3 din valoare fratelui.
Trebuia sa fi deschis procesul mai demult.
Fara proces nu aveti cum sa rezolvați.
Este posibil sa va conteste si drepturile și sa va dea foarte mult de lucru.
Sfatul meu este sa nu încercați fara avocat ca sa nu riscați sa aveti foarte multe probleme.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte Elyana5 Elyana5 Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla ... (vezi toată discuția)