avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o situatie cu un drum cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o situatie cu un drum cu drept de servitute. Este ...

Buna ziua, am o situatie cu un drum cu drept de servitute. Este vorba despre un teren care inchidea o straduta laturalnica astfel incat forma un T. Proprietarul initial a cumparat terenul care forma T ul si a format 2 parcele stanga/dreapta pe care le-a vandut una mie si cealalta unui alt vecin iar intre ele a lasat un drum de acces cu drept de servitute. Am obtinut toate autorizatiile si am construit o casa pe parcela mea dar cel de la care am cumparat a cerut o suma frumusica de bani pt a imi da voie sa ma bransez la utilități. Problema e următoarea, drumul fiind unul de pamant iar vecinul care a luat cealalta parcela s-a înălțat cu vreo 40 cm fata de nivelul drumului, la ploi aproape ca imi e imposibil sa intru in curte si voiam sa betonez macar o portiune ca sa pot avea acces fara sa intru in noroi si apa pana la genunchi dar proprietarul se opune si cere si pt asta alta suma de bani iar la primarie spun ca nu pot face nimic in acest sens. Tot cei de la primarie refuza sa trimita o echipa pt a schimba un bec pe un stalp pe care eu l-am pus pe acest drum tot din acelasi motiv, pt ca drumul e cu drept de servitute. Ce as putea face ca sa rezolv aceste probleme pt ca deja am dat cate 1000e pt fiecare bransament proprietarului iar acum cere alti 3000e pt a putea betona iar primaria refuza sa faca ceva.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:26, 30 Septembrie 2020
Mergeti cu toate actele la avocat pentru o analiza atenta și a se vedea în ce măsură puteti actiona in instanta cu succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara a dreptului de servitute uncas uncas Buna ziua, Se da un proprietar ce a parcelat un teren insa fara sa reglementeze un drum de servitute. Asa zisul drum de acces face parte dintr-ul lot ce are ... (vezi toată discuția)
Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Amenajare pe drumul de servitute palfi palfi am cumparat o casa intr-un ansamblu rezidential dar proprietarul nu a predat drumurile primariei (specific ca am drept de servitute pe acest drum). de la drum, ... (vezi toată discuția)