avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ajutor infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ajutor infiintare asociatie

Exista cine pe aici, care face parte, ori lucreaza intr-o/pentru o asociatei in sensul OG 26/200? As fi intresat de o discutie, poate chiar colaborare. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 09:26, 11 Octombrie 2020
Va multumesc.
Am comandat "practica judiciara". Dupa ce o voi studia, va contactez. Cu tot respectul si pt ceilalti cred ca dl. Cornel V a fost cel mai aproape de raspuns. Oricum va voi contacta pt colaborare, pe oricare, cum spuneam, dupa ce voi aprofunda cate ceva. Aici ii tot baiul, "capacitatea procesuala". Multumesc tuturor.
pentru infiintare inclusiv formulari pentru statut si act constitutiv va puteti inspira si de aici: (Fata de acea editie din sept 2018 au intervenit cateva modificari legislative dar putine - acum se cere la infiintare si declaratie beneficiari reali si copii certificate ale actelor de identitate ale fondatorilor.... ) [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2020
radumititean, utilizator
Noi suntem interesati sa infiintam o asociatie prin care sa ni se respecte obligatiile si drepturile legale, in esenta. Adica sa fim o contra pondere la actele autoritatilor publice (politie, Cons Local, Asist Sociala, Primarie, etc), tot ce inseamna administratie publica. Traim intr-un orasel la marginea civilizatiei de unde ne-au plecat (ca de peste tot) valorile, sa le zicem. Au ramas bugetarii (cine ar pleca?), pensionarii si boschetarii. Dar vrem sa revigoram orasul prin atragerea competentilor/investitorilor, revenirea celor ce au plecat. Dupa cum ama aratat ca fiind populat, va dati seama si ce au votat. "Alesii" si de-ar vrea n-ar putea. Nu-mi spuneti de Og 27/2002, ori de inf de interes public de contencios, etc. Si chiar daca, vrem sa o facem prin asociatie. Care va cuprinde exclusiv cu pregatire superioara in domenii diverse. In acest sens suntem interesati. MUltumesc.
"Statutul" este toata cheia, nu? Vom tine legatura. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea ong-urile expres autorizate calitate procesuală activă? Andr@ Andr@ Pot avea ONG-urile expres autorizate (drept urmare a aprobării statutului și a înscrierii în Registrul asociațiilor și fundațiilor prin încheierea ... (vezi toată discuția)
Consilier local, membru al unui ong mariam1980 mariam1980 UN CONSILIER LOCAL POATE FI SI MEMBRU INTR-O ASOCIATIE NON-PROFIT CARE ARE CONTRACTE CU UNITATEA TERITORIAL ADMINISTRATIVA PE CARE O REPREZINTA? (vezi toată discuția)
Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)