avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii in carnetul de munca

In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am terminat inca o facultate care in luna dec. 2009 nu este trecutain cartea de munca. Cand va fi trecuta in cartea de munca a doua facultate?Este normal sa figurez in cartea de munca doar cu adeverinta de la prima facultate si nu diploma?Beneficiez de marire de salariu pentru a doua facultate absolvita cat timp eram incadrat in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 23 Decembrie 2009
In cartea de munca se trece de regula diploma de licenta cu seria si nr si nu adeverinta!
Daca a doua diploma de facultate are vreo legatura cu munca desfasurata de dvs, atunci solicitati angajatorului acest lucru!Daca nu are ....
Buna ziua !
Dumneavoastra aveti obligatia prezentarii la serviciul resurse umane al institutiei, in momentul in care intervin modificari privind studiile absolvite . Aceste modificari sau completari se fac de catre personalul din compartimentul sus amintit.
Completarea carnetului de munca se face potrivit prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, precum si a Ordinului nr. 136/1976 care contine normele metodologice de aplicare a acestuia cu modificarile si completarile ulterioare.
Depuneti o cerere in acest sens, o inregistrati si sigur aceste modificari vor fi facute.
Nu beneficiati de marire de salariu decat in masura in care studiile efectuate sunt o cerinta a incadrarii acelui post.
Cu stima !
Buna!
In primul rand as vrea sa iti zic ca adeverinta de licenta nu este un act veridic care sa fie trecut in carnetul de munca. Aici se trec numai diplomele de absolvire care au fost prezentate de catre titular in original.
Parerea mea este sa mergeti personal la Inspectoratrul de Munca cu aceste diplome in original spre a fi trecute in carnetul de munca.
In ceea ce priveste salarizarea, vi se va face o marire de salariu doar daca acel post pe care il ocupati, prevede studii superioare.
O zi buna!
Cine v-a trecut in carnetul de munca la studii adeverinta, a facut o greseala. Inscrierea studiilor in Carnetul de Munca se face numai in baza diplomelor eliberate de catre institutiile absolvite. Incadrarea pe un post se poate face si doar prin simpla prezentare a unei adeverinte care sa ateste ca indepliniti cerintele de studii pentru acel post.
Nu exista nici o problema ca sa va fie trecuta si cea de a doua facultate in carnetul de munca.
Nu este o obligatoriu ca la absolvirea celei de a doua facultati sa va fie majorat salariu decat daca noile studii absolvite va ofera competente care sa completeze cerintele postului ocupat (avansarea pe o alta treapta de salarizare in cadrul aceluiasi post) sau daca prin aceste noi studii puteti sa accedeti pe un post a carui nivel de salarizare aflat in corelare directa cu cerintele acestuia, este superior celui pe care-l ocupati in prezent.
Oricare dintre aceste variante este functionala doar daca angajatorul are o necesitate in acest sens. Daca nu exista asemenea posturi disponibile in organigrama, angajatorul nu are nici un motiv sa va modifice salariul.
1. Nu ca faceti griji daca diplomele de studii nu sunt inregistrate in carnetul de munca.
2. Inregistrarea lor nu va aduce nici un beneficiu.
3. Studiile respective le puteti dovedi oricand cu diplomale in original.

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)