avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare carnete de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare carnete de munca

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in carnetele de munca ale angajatilor,toate scolille absolvite de angajat dupa momentul angajarii.Daca raspunsul este "DA", ce lege il obliga pe angajator sa faca acest lucru?
Eu personal am in cartea de munca scoala pe care am absolvit-o inainte de angajare - liceul.Intre timp am abslovit o scoala postliceala , o facultate, si alte cursuri, care am constat ca nu figureaza in cartea mea de munca.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 27 Iulie 2009
Decretul 92/1976 - ART. 12
(1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.
(2) Se considera acte de calificare, dupa caz: diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior.
Veniti la servici cu toate actele prin care dovediti ce cursuri si calificarile pe care le-ati obtinut . Codul muncii il obliga pe angajator sa completeze carnetele de munca ale salariatilor. Mergeti eventual si la I.T.M sa va lamuriti mai bine.
Am depus toate actele de studiu imediat cum am terminat scoala - 2002(diploma scoala postliceala + diploma de absolvire studii superioare), dar nici pana in prezent in cartea de munca nu figurez cu studiile completate. Exista vreo modalitate de a obliga angajatorul, un control din partea ITM?
Incercati sa vorbiti cu cei de la resurse umane si sa-i rugati ( desi este obligatia lor) sa va opereze in carnetul de munca diplomele pe care dumneavoastra le-ati prezentat. Daca refuza , atunci puteti face o plangere la ITM - desi nu cred ca se va ajunge atat de departe.
Presupunand, prin absurd, ca tot nu vor sa faca inscrierile, nu e nici o nenorocire!
Actele originale, pe care le aveti, vor demonstra studiile dvs. si nu inscrierea in carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Studii in carnetul de munca mariusica1 mariusica1 In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am ... (vezi toată discuția)