avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O noua fapta in perioada termenului de incercare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O noua fapta in perioada termenului de incercare

Buna seara. Pentru refuzul recoltarii probelor biologice am primit in data de 25 nov 2017 condamnarea la 8 luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsi sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani. In data de 10 nov 2019 am condus baut, pe drumuri comunale avand o alcolemie de 1.02 la etilotest si 2.26 la sange in prima proba iar la a doua 2.06. Daca a doua fapta s-a comis in perioada termenului de incercare ce condamnare pot primi acum? Imi va da cu executare sau pot cere amenda penala sau altceva? E vreo sansa de scapare? Multumesc si va rog dati-mi un raspuns
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
BiaByanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: BiaByanca , utilizator 12:23, 5 Octombrie 2020
Ce solutie ati avut: amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere?
In baza art 91 C pen dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de 2 ani, conform art 92 C pen. Asa scrie pe hotarare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 96
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

Ce sanse sunt sa nu.i de-a cu executare?
Cu un avocat bun pledant putem obtine o amenda sau sa-i de-a din nou cu suspendare? Va rog ajutati-ma. Nu stiu ce sa fac. Avem un copil de 3 ani acasa si nu ma pot descurca fara sot.

Alte discuții în legătură

Probatiune marinescu112233 marinescu112233 Buna,daca intr-o condamnare cu suspendare sub supravegere nu se achita prejudiciul in cauza se poate revoca suspendarea. (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)