avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In momentul de fata sunt intr un proces cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In momentul de fata sunt intr un proces cu proprietarul ...

Buna ziua!
In momentul de fata sunt intr un proces cu proprietarul terenului alaturat care a facut o sapatura, alipita casei mele, pe o lungime de cca 12m si cu o adancime de aproximativ 1m-1,2m care a depasit cota de fundare a casei mele cu aproximativ 30cm.
In instanta am cerut acordarea unei expertize facuta de catre un MLPAT pentru asigurarea de probe. Intre timp paratul a obtinut autorizatia de constructie pe care a depus-o la dosar fara memoriu tehnic, schite si desene, alte anexe iar aceasta sapatura nefiind precizata in respectiva autorizatie. Instanta s-a pronuntat respingand cererea noastra pentru respectiva expertiza avand un termen de 5 zile pentru apel.
Astazi am fost la primaria sectorului 4 pentru a cere celor de la urbanism sa vad respectivele piese scrise si desenate anexate autorizatiei de construire cunoscand faptul ca acestea sunt cu caracter public conform art. 7 alin. (21) din legea nr. 50/1991.
Doamna de la urbanism a refuzat in mod repetat a mi arata aceste documente spunandu-mi cum ca numai autorizatia in sine este cu caracter public nu si aceste desene, memoriul tehnic etc.
Citindu-i stimabilei doamne paragraful "Autorizaţia de construire şi anexele acesteia au caracter public şi se pun la dispoziţia publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorităţii administraţiei publice emitente sau prin afişare la sediul acestea" aceasta mi a raspuns cum ca "anexele" fac referire la continutul autorizatiei, ce nu poate fi cuprins in momentul publicarii datorita dimensiunii acesteia si care se anexeaza, nici decum a planselor desenate, memoriu tehnic, etc.
Intentia mea era de a vedea daca santul respectiv era cuprins in autorizatie sau daca paratul nu a respectat aceasta autorizatie.

1) Aveam dreptul de a vedea aceste schite, desene, documentatie tehnica?

2) Se poate ca in apel sa ceara insanta aceste documente? Cum procedez?

3) in cazul in care instanta nu poate sa ceara aceste documente se poate cere amanarea apelui pana la aprobarea cererii de eliberare a acestor documente (am depus atat o cerere online cat si una scrisa
Cel mai recent răspuns: mb_mihaela , utilizator 20:54, 6 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da.se puteau solicita.
Puteti solicita in apel daca avocatul dvs stie cum se administrează probele noi.
Nu exista " amânarea apelului ...pana la.."

Si autorizația de constructie poate fi atacata , separat on instanta
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru demolare pluto pluto Am o constructie anexa a gospodariei realizata in 1965 si care este intr-un stadiu avansat de degradare . Este inregistrata si platesc impozit pentru ea . ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt obtinerea autorizatiei de constructie iuganum iuganum Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns . vreau sa obtin autorizatie de constructie pentru ridicarea unei locuinte P+M , in mediul rural .Arhitectul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie provizorie chiosc pvc pe proprietatea privata ContSters266201 ContSters266201 Am adus un chiosc de pvc pe terenul socrului si am aflat cam tarziu ca este nevoie de autorizatie de constructie provizorie #-o . Vreau sa-mi deschid un punct ... (vezi toată discuția)