avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert electronic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert electronic

In cazul unor cumparaturi pe internet de la magazine virtuale, trebuie sa achiti coletul cu plata ramburs inainte de a avea posibilitatea de a vedea marfa. In acest context, in cazul in care produsul nu corespunde sau clientul este nemultumit de anumite aspecte, care este posibilitatea de returnare a coletului? Ce prevede legislatia? Furnizorul marfii nu are nici o obligatie legala sa-ti accepte returnarea produsului si rambursarea banilor intr-un anumit termen de la livrare?
Cel mai recent răspuns: arara , utilizator 12:08, 27 Aprilie 2007
Iata ce prevede legislatia:
Dreptul de denuntare unilaterala a contractului. Legea prevede in articolul 7 alineatul 1: "consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor".
Dar, in acelasi timp, tot legea zice ca (art 7 alin2): "in cazul in care comerciantul a omis sa transmita consumatorului informatiile prevazute la art. 4, termenul pentru denuntarea unilaterala a contractului este de 90 de zile".
Practic in 10 zile poti returna produsul inapoi,fara nici un fel de motiv anume,primindu-ti in acelasi timp banii inapoi.
Am aceasi problema. am returnat un produs comandat pe net , iar firma de la care am cumparat refuza sa imi inapoieze banii. Ce ma sfatuiti sa fac? Tribunal?
P.S. Sunt persoana fizica autorizata
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2007
arara, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)
Og 130/2000 sau un posibil abuz al consumatorului mariuspe mariuspe Buna seara, Sotia mea si cu mine avem o mica afacere pe internet, mai exact un magazin virtual in care comercializam bijuterii din aur. Un client a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs electronic cumparat Mihai223 Mihai223 Am cumparat online un TV, am platit, l-am primit si vreau sa-l returnez si sa primesc banii cash inapoi. Stiu ca legislatia romaneasca permite acest lucru in ... (vezi toată discuția)