Buna ziua,sunt presedintele unei asociatii ONG fara remuneratie ,fara contracte actine cu alte societati sau institutii ...intrebarea mea este urmatoarea: Este compatibila functia de presedinte al asociatiei cu functia de primar???
1. Aceasta sectiune din forum este dedicata asociatiilor, fundatiilor si federatiilor functionand pe baza OG 26/2000, deci NU si asociatiilor de proprietari., Ele au alta baza legala si pentru ele exista alta sectiune pe forumul de pe site-ul avocatnet.ro 2, Oricum NU cred ca va poate oferi cineva un raspuns pe tema asta, sau nu in acest cadru.. pentru ca legislatia de asociatii de proprietari nu abordeaza acel subiect dar pot fi interdictii sau restrictii specifice din diverse legi speciale, si deci ar trebui cineva sa verifice zeci sau sute de acte normative ca sa faca o lista exhaustiva - nu stiu sa fi facut cineva asa ceva. De exemplu judecatorilor li se impune sa nu fie membri in organele de conducere ale asociatiilor din care fac parte si care nu sunt organizatii profesionale ale lor, ex. cand e vorba de asociatie de parinti sau asociatie de proprietari, si eventual militarilor... Pt eventuala incompatibilitate intre functia de primar si cea de presedinte de asociatei de proprietari sau in general pentru functii de reprezentant legal in structuri asociative trebuie verificat Codul Administrativ si alte legi speciale vizand functiile publice, deci pe forumuri de acel profil ar trebui sa va interesati. O interdictie totala nu exista si nu ar avea cum sa existe.de a fi presedinte de orice fel de structura asociativa de drept privat. Pentru ca de exemplu exista o asociatie a municipiilor din Romania, si una a comunelo din Romania, la ambele sunt presedinte cate un primar si nici nu are cum sa fie altfel... Oricum in principiu este vorba de evitarea conflictelor de interese.....