avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara respectare proiect , prejudiciu creat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara respectare proiect , prejudiciu creat de schela si amenintare cu bataia

Buna seara.
In Septembrie 2019 vecinul mamei mele a solicitat sa ii dea o declaratie notariala pentru a primi autorizatie de demolare casa. Mama a foat de acord si am dat. Apoi in Februarie 2020 a solicitat si pentru autorizatie de constructie acord prin declaratie notariala, casa noua urmand sa fie perete in perete cu casa mamei. A fost de acord mama si am mers la notariat. In Iulie 2020 au inceput sa demoleze casa veche cu excavatorul, nu manual asa cum era trecut in certificatul de urbanism, la insistentele mele au demolat manual...apou la turnarea temeliei nu au facut conform proiect, turnarea in ploturi si dupa numeroase discutii au turnat din 3 talpi perpendiculare cu temelia casei noastre, intre timp au demolat un gard din beton si au refacut gardul dupa ce s.a crapat de la vibratiile unui picamar atasat la un excavator...si tot asa au tinut.o. acum 3 saptamani au zidit etajul 1 si mansarda si au stropit toata tabla de pe acoperisul mamei. Am vorbit cu ei si au facut curat. Intre timp au aparut si doua geamuri...au spus ca pun caramida transparenta.Azi ma suna mama sa imi spuna ca izoleaza zidul dinspre noi, cand ma duc acolo au facut o schela din lemn prinsa in casa lor, dar care in 3 puncte a stricat coama de la tabla. Am vb cu ei la telefon, si le.am spus sa desfaca schela ca a fost ridicata fara acordul nostru, a creat prejudicii si in final a amenintat ca imi da una de sar in sus si a adus jigniri de genul " mai prostule".
Ce pot sa fac? Eu ma gandesc asa:
- sa chem politia sa constate ca au facut schela fara permisiune si sa constate prejudiciul si apoi sa fac plangere penala pentru amenintare cu bataia. Sa chem disciplina in constructii sa constate ca au aparut 2 geamuri ?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cota indiviza/ cale acces dragosrpop dragosrpop Buna ziua, Mama mea detine o proprietate in Bucuresti suprafata teren 90mp (din care 71 mp sub constructie) in cota indiviza din suprafata de 400 mp ai ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cu drept de uz viager rimonamanuela rimonamanuela mama a vandut proprietatea cu drept de uz viager, cu drept de folosinta a tuturor imobilelor de pe proprietate. in 2009. casa, terenul, magayia c2 si anexa ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre constructii uXenavY uXenavY Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma depaseste si ma streseaza la maxim.Pe scurt ,acum cativa ani am cumparat o casa si jumatate din terenul ... (vezi toată discuția)