avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare casa la tara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare casa la tara

Buna dimineata,

Am facut doua credite si cu banii primiti am construit o casa la tara, dar terenul a fost cumparat pe numele mamei.
Vreau sa fac un contract (vanzare cumparare) astfel incat sa trec casa si terenul pe numele meu, avand dovezi ca am platit deja tot ( ratele bancare. impozit, asigurari, materiale constructii, utilitati).
Se poate face la orice notar din Bucuresti, chiar daca terenul este in alt oras?
Este nevoie si de prezenta/semnatura/acordul tatalui sau al fratelui?

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
eve25, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:53, 9 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul se poate perfecta la orice notar din tara.
Va trebui sa fie si tata prezent, pentru ca la data cumpararii terenului, mama era casatorita, deci imobilul e bun comun.
Mai trebuie mentionat ca daca vreti vanzare, va trebui sa faceti dovada achitarii pretului. Daca valoarea imobilului depaseste 50.000 lei, plata se face doar prin virament bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as dori sa știu dacă se poate introduce în certificatul ... Hanga Sorin Hanga Sorin Bună ziua as dori sa știu dacă se poate introduce în certificatul de moștenitor un imobil care nu apare nicăieri. Fratele mai mic a adus notarul înainte ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare la un apartament luat cu 5 % tva remuss25 remuss25 buna ziua, acum 3 ani am cumparat un apartament pe numele lui mama cu tva 5 % de la dezvoltator si as dori ca acum sa il trec pe numele meu , acum cand fac ... (vezi toată discuția)
Doresc tranzactie fara risc Neali Neali Buna dimineata. Am facut tranzactii imobiliare la viata mea. Dar mi se pare ca acum s-a schimbat cate ceva. Voi vinde un imobil. Nu se mai poate da cash? ... (vezi toată discuția)