avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi salariale am daca s-a terminat CCC pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi salariale am daca s-a terminat CCC pentru primul ...

Ce drepturi salariale am daca s-a terminat CCC pentru primul copil și am intrat in concediul de risc maternal pentru a doua sarcina? Ce încadrare salarială as avea? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Playfun , utilizator 21:07, 10 Octombrie 2020
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Asadar, la reintoarcerea din CCC trebuie sa vi se acorde salariul pe care l-ati fi avut daca nu erati in CCC.
Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)
Salariu dupa intoarcere din ccc Alexandramiere Alexandramiere Buna, Dupa reintoarcerea la locul de munca,din ccc, angajatorul este obligat sa alinieze eventualele mariri salariale facute in perioada de absenta sau ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)