avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate vinde o mansarda intr-un bloc fara semnatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate vinde o mansarda intr-un bloc fara semnatura locatarilor din blocul respectiv?

buna seara ,
am si eu o mica problema si as vrea sa ma sfatuiti unde as putea sa ma adresez.
in blocul unde locuiesc unul din vecini a facut mansarda.a venit prin bloc si ce s-a semnat a fost pentru un pod, intre timp podul s-a tranformat in mansarda pe care a vandut-o.oricum cred ca s-au facut ceva magarii si pe la primarie si cu un notardar in fine...
as vrea sa stiu unde ma adresez pentru al trage la raspundere
multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:08, 23 Decembrie 2009
Depinde de situatie (circumstantele acesteia) si de continutul concret al mai multor fapte care au fost savarsite.
Puteti incepe cu Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru incalcarea autorizatiei de construire si a prevederilor legale referitoare la modificarea unei constructii.
Va puteti adresa, in anumite circumstante chiar si politiei sau parchetului, daca anumite fapte considerati a fi infractiuni (cu necesitatea existentei tuturor elementelor constitutive si trasaturilor esentiale ale infractiunii/ prevederea faptei in legea penala, existenta vinovatiei-intentie pt. inselaciune-, pericolul social al faptei). Puteti face inclusiv un denunt daca aveti probe ca au fost incheiate sau utilizate acte false sau cu intentie, au fost prezentate fapte false ca adevarate sau adevarate ca false (art. 215 C.pen/inselaciunea) in scopul obtinerii unui folos pentru sine (cel care a prezentat faptele in mod mincinos) sau pt. altul.
Reveniti cu mai multe detalii, dar oricum puteti incepe cu sesizarea Inspectoratului de Stat in Constructii, a serviciului specializat al Primariei si numai daca aveti probe care sa indice savarsirea unei infractiuni, organelor de cercetare si urmarire penala (politie, parchet).
Oricum, incercati sa priviti cat mai detasat si obiectiv faptele si existenta unor eventuale probe, pentru a nu gresi.
~ Conținut șters la cerere ~
Mansarda e bun proprietate comuna fortata si perpetua.Asa incat , nu poate fi sistata prin imparteala.
Poate fi instrainata ,insa numai cu acordul tuturor coproprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna ContSters125947 ContSters125947 \"Savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreuna\" Daca esti acuzat de o fapta de inselaciune care a avut caracter continuat insa tu nu ai stiut ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie DamianDiana DamianDiana Buna seara..In cazul in care am primit citatia de a ma prezenta la Parchet in calitate de invinuit si nu ma pot prezenta,o poate face avocatul meu in prima ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata badila steluta badila steluta am fost mostenitoare de drept a unei suprafete arabile insa cineva mi l-a vindut in mod fraudulos folosindu-se de inscrisuri false privind identitatea sa. ... (vezi toată discuția)