Adunarea generală a proprietarilor în ce condiții se poate desfășura. Momentan sunt blocate întâlnirile în nr mare de pers. Se poate vota on line prin intern. chestionarelor ? Multumesc
Necunoasterea legii,nu exonetreaza de raspundere
Hotararile adunarilor generale a membrilor asociatiei de proprietari reprezinta temei legal pentru actiunile asociatiei de proprietari
Pentru ca hotarea adunarii generale sa respecte dispozitiile in vigoare si sa intruneasca cerintele impuse de legiuitor trebuie sa respecte cerintele de forma si de continut-cerinte care nu se regasesc in cazul variantelor online,email,sms
Daca nu stiti dvs. cum functioneaza mediul online, asta nu inseamna ca nu exista variante care sa satisfaca pe deplin cerintele legii. Care lege spune clar, ca nu e batuta in cuie:
Art. 49
(4)Hotararile adunarilor generale se iau in cadrul adunarii generale convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii de luare a hotararilor, dar nu cu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata. Pentru situatiile care vizeaza numai proprietarii unui tronson sau ai unei scari, hotararile sunt luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor scarii sau tronsonului respectiv, membri ai asociatiei de proprietari, pe baza de tabel nominal.
Mediul online se preteaza pe deplin acelor alte conditii.
Imi cer scuze ca in instanta nu am prezentat dizertatia dv lipsita de temei juridic
Este de notat aspectul ca ati devenit expert si in ceea ce priveste mediul online
Bine ca speta nu a ajuns sa fie solutionata de dv ca sigur ati fi apreciat ca acordul proprietarilor poate fi acceptat inclusiv prin varianta strabunilor fum,cantec de bucium ,tobe sau procura notariala-indiferent de ce a dispus legiuitorul
Cititi articolul 49 si atit, scrie negru pe alb, nu trebuie sa fii expert ca sa intelegi ca legiuitorul nu poate sa prevada toate situatiile posibile intr-o asociatie, de aceea a aparut "si alte conditii de luare a hotaririlor". Cind jumatate dintre proprietari sunt plecati afara, nu ai cum sa-i contactezi decit prin mijloace de comunicare online. Cind alta jumatate lucreaza de dimineata pina seara, nu prea mai ai cu cine tine AG.
Nu e nimic ilegal. Lasati ironiile ieftine si raspundeti cu argumente, pe care vad ca nu le puteti expune, pentru ca nu le aveti.
Luati exemplu de la oameni "vechi in meserie" care nu sunt asa de retrograzi si mai si citesc legea :
"Stimabile, ma ocup de asociatii de locatari/proprietari de peste 30-35 de ani, asa ca, credeti-ma, stiu despre ce voprbesc. Asta daca incercati macar sa intelegeti despre ce vorbim, da?
Daca vreau, pot sa stiu daca dvs. ati deschie emailul pe care vi l-am trimis, la fel si SMMS-ul - chestia este sa aveti si dvs. dotatea tehnica necesara. Da, nu sunteti obligat sa va dotati cu cele ce dvs. ziceti / presupuneti ca nu ati avea fonduirile necesare, comunicarea aceasta se adreseaza altor proprietari, a celor care vor sa fie in rand cu vremurile acestea. Aveti dreptate, sunt oameni care nu folosesc nin telefonul fix, dar pe acestia ii cunosc si chiar ma asigur ca au luat cunostinta despre ceea ce vrem sa discutam la AG sau alta adunare.
Ceea ce nu intelegeti dvs. este ca trimiterea de email-uri si SMS-uri de catre asociatii se face doar catre cei interesati, adica acei proprietari care comunica asociatiei nr. de telefon mobil si adresa de mail, da? Cum sa trimit asa ceva unui cetatean care nu are nici telefon mobil; si nici un calculator amarat? Acei proprietari despre care faceti vorbire, citesc anuntul/convocatorul afisat la loc foarte vizibil, chiar nu mai au nevoie sa semneze un tabel convocator si chiar se prezinta la AG, spre deosebire de cei carora chiar primesc invitatia de participare prin SMS, email sau scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Se dovedeste ca nu ati citit cu atentie L 196/2018.
Legea zice ca asociatia trebuie sa afiseze la avizier cate si mai cate, contracte de prestari de servicii, contracte de munca, hotarari ale AG, decizii ale com. ex. , ... Unei asociatii i-ar trebui un avizier de 50-100 mp si nu cred ca i-ar ajunge. Noroc ca acum, oameni inteligenti au construit platforme electronice unde poti sa afisezi si nr. de la pantofii fiecarui proprietar - conditia este ca fiecare proprietar interesat sa se doteze cat de cat cu un calculator sau chiar un telefon mobil mai de Doamne-ajuta. Aici nu pricepeti dvs. si ati ramas in urma. V-am zis, nu aveti nicio obligatie sa va dotati cu tehnica. In schimb, se doteaza cei interesati. " (Adam Grecu)