avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare indeplinita
Discuție deschisă în Executare silită

executare indeplinita

buna seara
va rog mult sa va indreptati putin atentia cateva clipe.Executorul a indeplinit executarea debitorului dar intrebarea mea este urmatoarea :debitorul a depus o contestatie fara a cere suspendarea executari pana la solutionare si are termen de judecata dar executorul intre timp a executato .Ce rol poate sa mai aiba instanta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:40, 23 Decembrie 2009
Daca debitorul a introdus in termenul legal contestatia, iar instanta admite aceasta contestatie, atunci, cf. art.404 C.pr.civ. "...instanta, dupa caz, anuleaza actul de executare contestat sau dispune indreptarea acestuia, anularea ori incetarea executarii insesi...."
Precum vedeti, indiferent daca intre timp executorul a efectuat executarea, instanta o poate anula, cu consecinta repunerii partilor in situatia anterioara si inlaturarea tuturor consecintelor actului anulat.
bine am inteles dar debitorul trebuie sa faca dovada platii .Nu i asa ?dar in cazul in care nu poate face dovada ?
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
vflorin99, utilizator
In principiu, orice nu poti dovedi atunci cand legea cere aceasta necesitate a dovezii, inseamna ca nu exista. Nu prea inteleg eu cum anume s-a facut executarea si asa cum afirmati, "Executorul a indeplinit executarea debitorului", dar debitorul "nu poate face dovada", intrucat fiecare act indeplinit de executor trebuie consemnat intr-un proces-verbal, iar fiecare suma platita de debitor catre executor se consemneaza de asemenea, dar ...ma rog..., eu v-am raspuns la intrebare, asa cum a fost pusa. Daca veti detalia si concretiza intrebarea, voi face acelasi lucru si eu, cu raspunsul!
tin sa precizez ca debitorul nu a colaborat in nici un moment de la inceput si se bazeaza pe decizia instantei si a fost nevoie ca sa l executam ffortat binenteles cu acordul instantei asta doream sa va intreb :ce rol poate instanta sa aiba concret in acest caz cand se va judeca contestatia debitorului dupa ce intre timp executorul a identificat un bun al debitorului si la confiscat pentru a stinge datoria catre creditor
Instanta de executare poate fi de acord cu toate actele de executare (inclusiv bunurile urmarite, executarea acestora, sechestrul asupra unui bun si vanzarea lui la licitatie), sau poate (in situatia in care, spre exemplu, bunul face parte din bunurile care nu pot fi urmarite cf. art.406 sau 407 C.pr.civ.) dispune anularea unui act de executare si valorificarea altui bun (urmaribil) prin vanzare la licitatie publica. (neexistind acordul ambelor parti, nu se poate proceda la vanzare directa).
De asemeni poate incuviinta si mentine anumite acte de executare si anula altele. Totul este dependent de legalitatea actelor executate, iar aceasta legalitate este apreciata de instanta de executare, la care se introduc si contestatiile la executare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare MonicaIuliana MonicaIuliana As avea si eu o intrebare daca ma poate cineva lamuri cu un raspuns pertinent,am participat la o licitatie privind vanzarea unui apartament si eu am fost ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la executor getuta getuta Dupa ce-am depus la instanta a doua contestatie la executare, deoarece executorul nu respecta sentinta definitiva si irevocabila data la prima contestatie, si ... (vezi toată discuția)