avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Am infintat o asociatie sportiva non-profit cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Am infintat o asociatie sportiva non-profit cu personalitate juridica

Buna ziua,
Baiatul meu face tenis de performanta de cel putin 10 ani si ca atare, dat fiind costurile f mari la care sa ajuns, am infintat o asociatie sportiva non-profit cu personalitate juridica. Sunt ceva sanse sa se poata accesa anumite fonduri pe acest profil in idea sustinerii dezvoltarii lui?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:11, 16 Octombrie 2020
Probabil din mediul privat sa încercați ceva sponsorizări...Pt fonduri europene nu stiu ce sa spun,nu sunt specializat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unele primarii si consilii judetene au linii de finantare pentru ONG in general sau pentru structuri sportive in particular si se pot obtine finantari nerambursabile conform Legii 350/2005.. De verificat la autoritatile respective in functie de unde e sediul asociatiei. Probabil se va cere ca ea sa fie recuoscuta drept "club sportiv:", sa aiba CIS si afiliere la federatia de specialitate si sportivul in cauza sa fie sportiv legitimat.... dar poate fi si ONG care are ca scop sprijinirea sportului./ sportivilor... In rest doar finantari de la MTS prin federatia de specialitate daca are fonduri si pt dat la cluburile afiliate sau direct sportivilor cu anumite rezultate, plus, cum vi s-a mentionat, sponsorizari de la firme platitoare de impozit pe profit sau impozit pe veniturile microintreprinderilro sau de la cetateni prin redirectare catre asociatie a 3.5 % din impozitul pe venit prin Declaratia 230 sau Declaratia Unica - pentru asta asociatia trebuie sa fie inregistrata la ANAF in acel registru al ONG sponsorizabile....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația sportiva Gabriel 195 Gabriel 195 Bună ziua, vreau sa înființez o asociație sportiva,sutem 3 persoane și avem și spațiul locativ pentru a desfășura activitatea, vrem sa o facem fără ... (vezi toată discuția)
Obtinere cis PirvulescuDaniel PirvulescuDaniel Buna ziua. Detin o asociatie de pescuit sportiv (Asociatia Generala de pescuit recreativ-sportiv .............) infiintata in baza O.G. 26/2000 cu privire la ... (vezi toată discuția)
Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)