avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu o opinie in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu o opinie in urmatoarea speta: ...

Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu o opinie in urmatoarea speta:
-sunt pensionat anticipat partial(cu penalizare) cu mai mult de 2 ani pana la împlinirea vârstei standard de pensionare de 65 de ani, respectiv cu 50 de luni;
-am muncit si locuiesc de peste 30 de ani într-o localitate cu poluare remanenta;
Având în vedere intrarea în vigoare, incepând cu 1 sep.2021, a Legii nr. 127/2019 , iar localitatea in care am muncit si locuiesc se va regăsi pe lista cu localitățile cu poluare remanenta.
La împlinirea vârstei de 63 de ani(08.10.2021), as avea dreptul
să fac o noua cerere la care să anexez adeverința pentru a dovedi domiciliul de minimum 30 de ani si sa solicit pensie pentru limita de vârstă ?
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Pensionare cu reducere varsta CHCORNEL CHCORNEL Buna ziua. As dori o lamurire legata de situatia pe care o sa o prezint; In urma depunerii de catre mine a dosarului de pensionare partiala anticipata in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala (cu penalizare) alonefaze alonefaze - data nasterii ian 1958 - peste 30 ani cu domiciliul zona COPSA MICA - voi avea stagiu de cotizare 35 ani in sep 2019 intrebare : nr. de luni de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala si reducerea varstei standard de pesionare Nechita Manuela Nechita Manuela Buna ziua, Am o nelămurire si sper sa primesc un raspuns avizat: De reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare pentru persoanele ... (vezi toată discuția)