avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Frizerie intreprindere individuala cu doua locuri ale ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Frizerie intreprindere individuala cu doua locuri ale activitatii

Buna seara! Am o frizerie intreprindere individuala si de curand am mai deschis un punct de lucru. Eu imi tin singur contabilitatea. Intrebarea mea este: Ce se schimba acum ca am mai deschis un punct? Cum procedez cu raportul din casa de marcat? Le trimit la fel ca si la punctul principal, pe eguvernare? A doua intrebare este cand voi trimite declaratia unica la anul pentru anul acesta trebuie sa trimit cate o declaratie pentru fiecare punct prin SPV? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: paultrefu , utilizator 18:22, 12 Octombrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa de marcat are un nr unic si deci veti trimite pt fiecare casa de marcat o declaratie A4200. Declaratia unica este pt CNP, deci veti depune doar una, cu veniturile din II (si daca aveti alte venituri ca persoana fizica: inchirieri, dividende). Declaratia unica nu este pt II, ci pt d-voastra, pt ca aveti venituri din activitati independente.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Si in completarea celor scrise mai sus, veti tine tot un singur registru jurnal de incasari si plati, un singur registru de evidenta fiscala pe toata intreprinderea individuala chiar daca aveti doua locuri in care va veti desfasura activitatea si deci o singura declaratie unica.
Va multumesc pt raspuns dar cum sa am un singur registru de incasari si plati la ambele puncte de lucru? Punctele sunt in localitati diferite...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt ca asa se completeaza potrivit Ordinului nr. 170/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind contabilitatea în partidă simplă:

Registrul-jurnal de încasări și plăți este documentul contabil care servește la înregistrarea încasărilor și plăților aferente activității persoanelor care conduc evidența contabilă pe baza regulilor contabilității în partidă simplă.

Registrul-jurnal de încasări și plăți se întocmește într-un exemplar, înregistrarea operațiunilor pe baza documentelor justificative făcându-se distinct, pe fiecare operațiune de încasare/plată.


Puteti sa il completati intr-un excel: În condițiile conducerii evidenței contabile în partidă simplă cu ajutorul tehnicii de calcul, fiecare operațiune economico- financiară se va înregistra în ordine cronologică, în funcție de data efectuării operațiunii de încasare/plată.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
paultrefu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)