avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un copil major

buna;))..sunt tot eu maria, in cazut in care eu sunt majora si ai mei divorteaza,ei au un apartament achizitionat in timpul casatoriei,eu am vre`un drept la partaj,sau as putea sa cer un sfert de la mama si un sfert de la tata?
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 22:27, 22 Decembrie 2009
Copilul din casatoria legala nu are dreptul la partaj,el vine la mostenire,cand se va face succesiunea si va avea dreptul sa mosteneasca atat bunurile din partea tatalui cat si din partea mamei.Acum daca parinti divorteaza aveti dreptul de a va alege unde vreti sa locuiti , la mama sau la tata,daca nu aveti locuinta proprie fiind majora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire irinafil irinafil cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator: -- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati MihaiDG MihaiDG Am intalnit o situatie: Tatal despartit de mama (nu div0rtat) locuieste cu 3 dintre cei 4 copii. Locuinta s-a cumparat de catre tata, dupa despartirea de ... (vezi toată discuția)
Contestare drept abitatie sot supravietuitor danieladam danieladam Buna ziua! Tatăl meu a decedat de curând. Părinții mei erau despărțiți in fapt de mai bine de 4 ani, dar nu divortati. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)