In urma procesului intentat de Asociatia de Proprietari, prin sentinta judecatoriei, urmata de confirmarea in apel prin decizia tribunalului, am castigat procesul. Mai exact, instanta a admis exceptia prescriptiei dreptului material la actiune pentru cheltuielile si penalitatile mai vechi de 3 ani.
In considerente (cred ca asa se numeste partea din sentinta anterioara"Pentru aceste motive, in numele legii hotaraste..." instanta a retinut si ca am chiar o suma platita in avans, in cuantum de 2000 lei, dar in dispozitiv asta nu mai apare.
Asociatia de Proprietari insa nu a aplicat cele doua hotarari Pe listele de plata continua sa afiseze sumele vechi si sa imi adauge penalitati. Ce pot face? Trebuie sa solicit instantei (judecatorie sau tribunal) investirea cu formula executorie sau sa ma adresez unui executor judecatoresc? Va rog sa ma ajutati privind calea de urmat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020 ken, utilizator
Apelati la un executor, nu pot mentine pe lista de plata ceva ce instanta a constatat ca este prescris, adica nu se mai poate recupera.
Ca in cazul datoriilor la banci, IFN, recuparatori de credite... Daca instanta constata ca acele sume, dreptul de a le recupera, s-a prescris atunci dumnealor nu le mai pot recupera si raman cu paguba.
Din pacate, executorul judecatoresc la care am fost a constatat ca nu se poate proceda la executarea silita a asociatiei, pentru ca instanta nu a dispus radierea debitului prescris, nu a impus asociatiei obligatia de a face, ci doar a constatat.
Prin urmare, este nevoie sa introduc eu o cerere de chemare in judecata, in care sa solicit expres radierea si corectarea listelor de plata. Cu judecata pe fond si apel (cu siguranta asociatia va depune apel), cred ca ne intindem pe un an. Ma puteti ajuta cu un model de astfel de cerere? Este o actiune in constatare sau cum ar trebui sa o denumesc in cuprinsul cererii de chemare in judecata? Si ar trebui sa ma indrept impotriva Asociatiei sau a firmei care administreaza?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020 ken, utilizator
Iar actiunea trebuie timbrata? Trebuie achitata o taxa de timbru, unde si cum se procedeaza, va rog si in ce cuantum? Pot solicita apoi ca parata sa suporte plata acestei taxe de timbru, daca instanta imi da castig de cauza? Va rog mult sa ma ajutati.