avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contestare suma intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contestare suma intretinere

Vreau sa contest valoarea intretinerii pe care mi-a stabilit-o pe luna noiembrie intrucat mi se pare neconcordanta cu realitatea! Sunt chirias intr-un apartament, o singura persoana la intretinere iar valoarea intretinerii pe luna noiembrie e cu doar 60 lei mai mica decat ca a unui apartament in care stau 3 persoane!
Cum trebuie sa formulez contestatia sau solicitarea de informatii si ce anume trebuie sa solicit de la asociatia de proprietari? Precizez faptul ca apartamentul e contorizat insa nu au mai fost citite contoarele de ceva timp pentru ca eu am lipsit o parte din luna octombrie si noiembrie?
Multumesc mult si sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:14, 23 Decembrie 2009
Puteti sesiza inclusiv Protectia consumatorilor. Conform Legii 230, controlul asupra modului in care se practica actul de administrare al Asociatiilor de proprietari este de competenta primariei...
Scrieti o cerere in 2 exemplare (unul stampilat, semnat de presedinte, datat si inregistrat ramane la Dv) in care solicitati sa vi se detalize modul in care v-a fost calculat intretinerea.
....................................
Desi nu dati amanunte suficiente atat despre elementele de pe lista din dreptul Dv, cat si al vecinului cu 3 persoane....totusi o sa va spun ca nu mi se pare ca ati fi nedreptatit. Cheltuielile care se impart pe numar de persoane sunt putine si in suma relativ mica, deci aceasta diferenta s-ar incadra in normal.....Depinde insa si de consumul de apa si de caldura al fiecarui aprtament. Nu este obligatoriu ca 1 persoana sa consume apa cu mult mai putin decat 3.persoane. Nu toata lumea consuma apa in acelasi mod. Asemenea si la caldura.......
...........................
@guvernator mg
Nu poate face reclamatie la Protectia Consumatorului intrucat nu face obiectul activitatii acelei autoritati relatia dintre un locatar (chirias) si asociatia de proprietari.
va dau dreptate in ceea ce priveste cheltuielile comune, insa mi se pare exagerat faptul ca eu , o singura persoana, intr-un bloc in care nu sunt decat in jur de 2 apartamente cu centrala termica, sa am a doua suma de la intretinere din bloc , dupa apartamentul in care sunt 3 persoane! Mai ales in conditiile in care nu folosesc multa apa decat pentru igiena personala si atat.
@ionu roman
Ati revenit cu un mesaj fara a da amanunte. Comparatiile pe care le faceti nu ajuta. Spuneti ca nu folositi apa multa, dar fiecare are alta parere despre ce este mult sau putin. Gasiti pe liste la un apartament cu 4 persoane 10 m.c de apa iar la altul tot cu 4 persoane 28 m.c de apa, consum real citit pe apometre.
Apoi, asa cum vi s-a mai explicat, cele mai multe cheltuieli intr-un bloc se repartizeaza pe cota indiviza de suprafata si nu pe nr de persoane. La noi costurile lunare pe o persoana sunt cuprinde intre 5 si 7 lei si se refera doar la consumul comun de energie electrica si serviciul de salubritate. Asa ca diferenta de la un apartament cu 2 persoane la altul cu o persoana este, de obicei de 5 - 7 lei dar numai in conditiile in care au aceeasi suprafata, acelasi consum de apa, etc.
Asa ca cereti explicatii de la administrator si reveniti cu date concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rotunjirea sumelor datorate ContSters155247 ContSters155247 D-na administrator al asociatiei din care fac parte, are obiceiul de a rotunji suma finala de plata. De exemplu, daca la caldura am 23,46 lei, dumneaei ... (vezi toată discuția)
Afisare informatii Elenapusa Elenapusa Ma intereseaza de cand intra in vigoare proiectul de lege prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să afișeze modalitatea de calcul al ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera cmpanait cmpanait As dori sa aflu cum se procedeaza cu repartizarea consumului de gaze intre caldura si apa calda menajera, in conditiile in care imobilul are centrala de bloc ... (vezi toată discuția)