avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se pot recupera contributiile de la stat daca ai 76 de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se pot recupera contributiile de la stat daca ai 76 de ani si nu beneficiezi de pensie pt ca nu ai stagiul minim de cotizare?

buna ziua,
am si eu o intrebare: mama mea in varsta de 76 de ani, nu e pensionara deoarece a avut lucrati doar aproximativ 6 ani pe cartea de munca, undeva prin anii '70 si cand a avut varsta de pensionare, de la casa de pensii i s-a spus ca nu are dreptul la pensie pt ca nu are stagiul minim de cotizare. Intrebare: acum cu noile modificari legislative, ar avea dreptul la o pensie minima? Sau ajutor social (tatal meu are o pensie de peste 2.000 lei)? Sau se pot recupera de la stat contributiile platite?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
Adrian Berar, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala. constantin29 constantin29 Buna ziua,mama a implinit varsta de pensionare anul asta,dar nu are stagiul minim de cotizare,are doar 12 ani si 2 luni...Exista vreun mod de a se pensiona sau ... (vezi toată discuția)
Pensionare ralucapascal ralucapascal Buna ziua, Lucrez din 1979 cu intrerupere 1981 - 1983. Sunt nascuta in 2 martie 1963. Cand pot iesi la pensie cel mai devreme? Cei doi ani de intrerupere ... (vezi toată discuția)