avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dat un avans la o locuinta care va fi finalizata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dat un avans la o locuinta care va fi finalizata ...

Buna ziua!
Am dat un avans la o locuinta care va fi finalizata in martie 2021 pe numele meu , dar o doream pentru fata mea . Precontractul este pe numele meu , am 69 de ani iar in PC este stipulat ca daca nanca nu acorda creditul , avansul se restituie. Am dat acest avans in ideea ca fata isi va gasi loc de munca, ceea ce inca nu s-a intamplat. Este studenta la Cluj la ID. Cu aceasta pandemie desi a aplicat la nenumarate joburi , a fost la interviuri , nu a primit niciun job. Mie banca nu-mi va acorda creit avand aceasta varsta. Intrebarea mea este: fiind stipulat in PC care a fost incheiat la notar , ca daca banca nu imi acorda credit , primesc banii de avans inapoi? Daca fata lucra contractul de vanzare-cumparare il faceam pe numele ei ptr a lua credit. Ce ma sfatuiti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: coco_stefania , utilizator 16:07, 18 Octombrie 2020
Dacă ati stipulat clar în contract ca vi se va restitui avansul trebuie sa vi se restitue...atenție la cum e clauza redactata...credit de la banca puteti obtine si prin ipoteca pe alte bunuri proprii nu neaparat pe prima casa..
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
Antoanela Geaman, Avocat
In precontract este scris ;" Daca tranzactia nu se poate finaliza din motive ce tin de banca finantatoare , vanzatorul promitent se obliga sa restituie comparatorului promitent sumele primite pana la acea data in termen de 10 zile" .
Eu avand varsta de 69 ani cu pot primi credit chiat daca garantez cu alta locuinta, decat pan ala 75 de ani la CEC si cu achitarea creditului pana la implinirea acestei varste. Asa mi s-a spus de la banca.Ori eu nu am cum...
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghid cumparare casa, prima casa :) cyan cyan Ma poate indruma cineva care sunt pasii in achizitionarea unei locuinte prin programul \\"Prima casa\\" fara a exista probleme cu vanzatorul sau eventuali alti ... (vezi toată discuția)
Contract de achizitie imobil nou cristi71000 cristi71000 Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea ... (vezi toată discuția)
Sa inchei un precontract sau sa astept incheierea contractului de vanzare - cumparare? nicky79 nicky79 Detin in proprietate personala o locuinta la tara de 2000mp cu casa de locuit si anexe,si gradina cu pomii fructiferi.Am hotarit sa o vand cu suma de ... (vezi toată discuția)