avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua am urmatoarea problema am cumparat un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua am urmatoarea problema am cumparat un apartament cu ...

buna ziua
am urmatoarea problema
am cumparat un apartament cu 2 camere ce are balconul lipit de balconul vecinilor. fostul proprietar a inchis cu lemn balconul (acoperis si lateral) fara autorizatie.
balconul vecinilor este lipsit de lumina si au facut reclamatie. primaria a dat amenda fostului proprietar si l-a somat sa darame inchiderea balconului.
ce este bine sa fac eu ca sa pastrez acoperisul si inchiderea?
cum se rezolva cu iluminarea balconului vecinilor - adevarul este ca e intuneric rau acolo si le-a stricat toata vederea pe soare. cum se rezolva legal obligatia de a le da lumina? separatia intre balcoane este de lemn. sa pun un geam mat? vreau si eu intimitate totusi. ei nu ar vrea sa puna nimic.
multumesc pentru sugestii
Cel mai recent răspuns: mihai.diaconu , utilizator 14:48, 21 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cereti un certificat de urbanism si vi se va saune daca puteti inchide balconul si care sunt solutiile tehnice si avizele necesare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca dv sa intrati in legalitate este necesar sa parcurgeti procedura de autorizare,respectiv sa realizati proiect tehnic,autorizatie de construire,certificat de urbanism
Copii ale documentelor mentionate urmeaza sa le depuneti la asociatia de proprietari in vederea completarii in cartea tehnica a imobilului
totusi pot sa fiu eu obligat sa demolez?
sau va suporta cheltuielile fostul proprietar?
eu vreau sa incerc sa pastrez constructia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cautam sa inchidem balconul apartamentului in care ... Clarify11201 Clarify11201 Buna ziua, Cautam sa inchidem balconul apartamentului in care locuim si ne-ar fi de mare ajutor un sfat. Contextul este urmatorul: - Apartamentul nostru este ... (vezi toată discuția)
Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)
Închidere balcon Oana Adina Oana Adina Bună ziua. Am o nelămurire. Îmi trebuie autorizație de construcție în cazul în care doresc sa închid fațada balconului din termopan? Locuiesc la ... (vezi toată discuția)