avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu sunt divortat, in timpul casatoriei mele sotia mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu sunt divortat, in timpul casatoriei mele sotia mea a ...

salut,eu sunt divortat ,in timpul casatoriei mele sotia mea a ramas gravida cu altul, noi am divortat in aprilie 2025 si ea a nascut in octombrie 2025.urmeaza sa se faca certificatul de nastere.daca eu nu recunosc copilul ei v or trece numele meu ca tata ? daca tatal copilului recunoaste copilul ,poate fi trecut el ?sau prima data se face certificatul de nastere cu numele meu si dupa prin test de adn dovedesc ca nu sunt eu tatal si se face un alt certificat de nastere cu tatal real sau un altul care sa vrea sa fie el tata?
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2025
elvissb, utilizator
Cel mai recent răspuns: elvissb , utilizator 14:30, 27 Octombrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. (Legal, copilul conceput in timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei)
Și apoi trebuie introdusă o acțiune (deschis un proces) de tăgadă de paternitate.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
romascanu, moderator
Trebuie deschis proces.
Cautati avocat și vedeți cine deschide procesul și cine plătește testul ADN.
Daca nu aveți bani nu are sens sa deschideți proces.

București 2025
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
prima data adica pana la proces se face certificatul de nastere cu mine ca tatal prezumtiv al copilului si dupa se deschide proces de tagaduirea paternitatii si prin test de adn el dovedeste ca este tatal si se face un alt certificat de nastere cu tatal biologic ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii la starea civila cool123 cool123 buna ziua, am inteles ca nasterea se inregistreaza la termen de 14 zile la starea civila pe raza careia a avut loca nasterea, respectiv sectorul unde se afla ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)