avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ...

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada paternități ca sa nu mai fie pe certificatul de naștere, acum tatăl biologic vrea sa fie el pe certificat , el știind ca e copilul lui înainte sa se nască, copilul este născut in SUA , a trebuit sa ii dac certificat roman ca am fost blocați in România , dar eu după ce se decide in tăgada paternități, vreau sa plec cu el, ce îmi poate face tatăl biologic ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:54, 24 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu am raspuns pt acest caz, daca vorbim de alte cazuri, de cele propuse de dvs acum... in cazul A : cel din urma barbat, nu mai poate recunoaste un copil recunoscut deja, si trebuie sa conteste recunoasterea paternitatii ca nu corespunde adevarului. Daca ar fi vb de un copil nascut in casatorie si deci prezumat al fi al sotului, biologicul, poate tagadui paternitatea si trebuie sa dovedeasca ca el e tatal copilului , asa putea sa faca si biologicul din cazul nostru si acuma era deja pe certificat si doamna nu mai putea pleca pana nu obtinea o alta hotarare jud.
In cazul b, la fel, mama contesta recunosterea copilului si in ambele cazuri se ajunge la test ADN, nu e cazul nostru, insa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)