avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Sunt cetatean roman aflat pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Sunt cetatean roman aflat pe teritoriul unei tari ...

Buna ziua,
Sunt cetatean roman aflat pe teritoriul unei tari europene din luna martie, locuiesc cu partenera mea cetatean al acelei tari. Legislatia spune ca dupa 3luni pe teritoriul unei tari europene trebuie sa anunti la oficialitati ca esti pe teritoriul tarii.

Fiind covid si fiind blocat din martie pana in iulie practic am depasit termenul, iar ca sa ma întorc acasa nu puteam(nu exista nici o cursa spre România) si ca sa ma inregistrez aici trebiua sa am un motiv(slujba etc). Intr-un final la finele lunii septembrie mi-am găsit slujba si trebuie sa depun actele la primarie si de aici intrebarile...

Pe hartia primita de la municipalitatea scrie "data intrarii in tara", daca eu trec doar cu 3 luni inainte poate cineva sa verifice exact data intrarii in tara? Tara fiind Schengen.

Tara se invecineaza cu Austria si la o drumetie in munti, am trecut in Austria, se poate considera ca eu am parasit tara si am revenit, deci nu am depasit termenul de 90 de zile?

Eu am parasit romania in martie inaintea pandemiei, poate cineva sa verifice unde am fost eu toata aceasta perioada?

Ce risc imi asum daca se descopera ca am fost pe teritoriul tarii fara sa ma inregistrez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:07, 26 Octombrie 2020
O iesire de doua-trei zile in alta tara nu intrerupe termenul de 90 de zile de sedere libera ca turist. Sau maxim se scad din el cele doua sau trei zile petrecute in afara tarii de resedinta.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate lavi23 lavi23 cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - noile reglementari privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate Carmen N Carmen N Aceste noi reglementari am inteles dintr-un comunicat al Politiei de Frontiera ca sunt: -Legea nr. 248/2005 publicata in Monitorul Oficial (I) nr. 682 din 29 ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean rus dupa expirarea vizei de sedere! maryo30 maryo30 Buna ziua, Numele meu este Mario, si sunt cetatean roman in urma cu 1 an am cunoscut o persoana de origine rusa, in luna noiembrie am venit impreuna in ... (vezi toată discuția)