avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare renuntare creditare firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare renuntare creditare firma

Buna ziua, Societate cu obiect de activitate Restaurante si Servicii de formare profesionala, plateste pentru anul 2020 impozit specific pt ob de activitate Restaurante si impozit pe profit pt activit de formare profesionala.Se doreste ca a asociatii sa lase sumele cu care au imprumutat societatea la dispozitia acesteia, prin anularea imprumutului in suma de 100.000 lei din contul 455 prin trecerea acesteia in contul 7588. Cum se va impozita acesta suma? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:44, 25 Octombrie 2020
Nu puteti sa faceti asa. Sumele cu care asociatii au imprumutat firma in diferite perioade din activitatea ei, sunt si vor ramane doar ale lor pana la radierea de la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant la radiere firma luminitaavram luminitaavram Cine ma poate ajuta, am sold in 455 si pierderi anterioare, pot sa sting aceste sume, sau trebuie sa platesc mai intai impozitul la acest 455, firma este in ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ade31 ade31 Buna seara, poate ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: se poate recupera pierderea din anii precedenti (ct.117 D) din contul 455 sume puse la ... (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii vioviod vioviod Sunt incepatoare si ma confrunt cu o situatie la care nu ma pricep: Am o S.C. cu asociat unic , neplatitoare TVA ,platitoare impozit pe profit, ... (vezi toată discuția)