avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Resedinta, obligativitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Resedinta, obligativitate

este obligatoriu sa-ti faci mutatie de flotant intr-o anume localitate si dupa cat timp ? Care sunt repercursiunile in cazul in care nu esti in regula cu termenele vizei?
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
ghe_o, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:45, 10 August 2016
Legea spune ca daca locuiti mai mult de 15 zile intr-o alta localitate decat cea de domiciliu trebuie sa cereți viza de resedinta.
OUG 97/2005, actualizata:
Art. 31. -
(1) Reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.
(2) Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei.

Sanctiunea este o amenda intre 40 si 80 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ... Georgiana1205 Georgiana1205 Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie. (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)