avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Ma puteti ajuta, va rog, cu exemple ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Ma puteti ajuta, va rog, cu exemple concrete de aprobarea ...

Buna seara,
Ma puteti ajuta, va rog, cu exemple concrete de aprobarea tacita in administratia publica?
As dori sa inteleg mai bine termenul de "aprobare tacita".
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 28 Octombrie 2020
Procedura aprobării tacite se aplică tuturor autorizaţiilor emise de autorităţile administraţiei publice, cu excepţia celor emise în domeniul activităţilor nucleare, a celor care privesc regimul armelor de foc, muniţiilor şi explozibililor, regimul drogurilor şi precursorilor, precum şi a autorizaţiilor din domeniul siguranţei naţionale.

Prin procedura aprobării tacite se înţelege procedura prin care autorizaţia este considerată acordată dacă autoritatea administraţiei publice nu răspunde solicitantului în termenul prevăzut de lege pentru emiterea respectivei autorizaţii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul la sesizari in termen legal Nicu Chelaru Nicu Chelaru daca raspunsul nu este in termen legal dat , este considerat favorabil? (vezi toată discuția)
Cerere fara raspuns nadia.berar nadia.berar Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca adresezi o cerere unei institutii si nu primesti nici un raspuns in termen de 4 luni, acest lucru poate fi interpretat ca ... (vezi toată discuția)
Aprobarea tacita geo-vem geo-vem OUG27/2003 are o anexa cu o serie de autorizatii care ar beneficia de prezenta ordonanta,intebarea mea ar fi cum se porcedeaza cu o autorizatie care sa ... (vezi toată discuția)