avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE!! Bună seara.. În urma cu 5 lunii mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE!! Bună seara.. În urma cu 5 lunii mama și sora ei au depus actele ...

Bună seara.. În urma cu 5 lunii mama și sora ei au depus actele pt.succesiunea bunicii! Când au depus, părea ca se înțeleg cu privire la ce ii revine fiecareia mama sa ia un procent mai mare din terenuri.. (mama a îngrijit o pe bunica și asa au convenit) .. Urmează pe 10 noiembrie sa aibă întrevederea la notar pentru moștenire.. Doar ca sora mamei s a răzgândit și vrea egalitate acum... Mama nu este de acord.. Întrebarea mea este.. Chiar dacă mama nu este de acord notarul va elibera certificatul de moștenitor cu cotele legale?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 29 Octombrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul poate elibera certificatul de mostenitor in cotele legale pentru cele 2 mostenitoare. Ele pot sa faca apoi un partaj succesoral in care sa se mentioneze la ce anume cedeaza sora in favoarea mamei. Puteti apela la mediere asupra partajului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cotele sunt egale prin lege, nu are cum sa stabileasca notarul altceva.
Daca mama nu e de acord, spune la notar, acesta le da actele in brate si continua in instanta si faca partajul tot acolo.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Mulțumesc... Deci sa înțeleg ca se va suspenda succesiunea fără eliberarea certificatului, urmând sa continue în instanta?
În instanta faptul ca mama a îngrijit-o ani de zile, ar putea sa aibe un avantaj?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În instanta faptul ca mama a îngrijit-o ani de zile, ar putea sa aibe un avantaj?

daca a ingropat-o pe banii ei, daca i-a platit bani pt ceva, ar constitui pasivul mostenirii, dar daca doar a ingrijit-o, nu.. avea aceasta obligatie, e adevarat, impreuna cu sora,
ar trebui sa mergeti la un avocat sa ii de amama toate detaliile, ce a facut si ce vrea sa obtina, sa nu se arunce aiurea intr-o lupta, ca sa piarda si mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa tatal meu en3rgy23 en3rgy23 Este o situatie ceva mai complicata si as dori sa stiu daca trebuie sa fac ceva demersuri sau nu. Situatia este urmatoare : Tatal meu a mostenit averea ... (vezi toată discuția)