avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariati/Discriminare/Incalcare drepturi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariati/Discriminare/Incalcare drepturi

Buna ziua,
va rog frumos sa imi spuneti daca in cazul in care la nivelul societatii este luata hotararea sa fie interzis salariatilor sa candideze in cadrul unui partid, s-ar considera acest fapt o discriminare, o incalcare a drepturilor lor?

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
Giany S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Giany S , utilizator 16:23, 29 Octombrie 2020
Daca vor introduce asa ceva in Reg. Intern , atunci potrivit Codului Muncii:
Art. 245
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Dreptul de a fi ales este un drept electoral fundamental, adică un drept exclusiv politic. El desemnează posibilitatea unei persoane de a fi aleasă în organele reprezentative ale statului, deci, de a putea îndeplini o demnitate sau funcție electivă în stat.
Multumesc frumos :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament de ordine interioara cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, In urma cu cateva zile am avut 2 controale de la Inspectia Muncii: unul pe protectia muncii si altul pe resurse umane. La cel de resurse umane ni ... (vezi toată discuția)
Dreptul angajatorului de a-mi inspecta casa AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Recent, angajatorul meu a adăugat o politică nouă la Regulamentul de Ordine Interioară, după cum urmează: ”Amazon își rezervă ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta ContSters75393 ContSters75393 Poate fi lovit de nulitate un regulament intern din perioada 2009,2010 tinind cont de CCMUN 2007-2010 ca a fost incheiat in defavoarea angajatului?Iar ... (vezi toată discuția)