avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Iesire din credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Iesire din credit Prima Casa

Care sunt sansele de castig in instanta impotriva unei banci care nu doreste sa ma scoata din calitatea de codebitor in cazul unui credit Prima Casa ca urmare a incheierii divortului?
Mentionez ca sunt la al doilea raspuns negativ in decurs de un an de zile iar supararea cea mai mare in legatura cu acestea este ca respectiva banca nu emite si solutii de iesire si nici nu face transparente conditiile de eligibilitate pentru titularul de credit. Primul refuz formulat sec (in luna mai 2020) a fost ca titularul de credit nu indeplineste conditiile de eligibilitate (fara sa le numeasca) iar al doilea raspuns a fost ca gradul de indatorare este mult prea mare (lucru, de asemenea fals, in conditiile in care titularul de credit are de platit o rata de 155 euro, iar venitul net inregistrat pe luna este de 2600 lei + 380 lei in tichete de masa; la un calcul matematic simplu, rezulta ca rata reprezinta doar 25% din venitul lunar). As dori sa ma adresez instantei si doresc sa stiu daca pot avea castig de cauza sau nu.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:47, 3 Februarie 2021
Priviti-o altfel. Ce vina are banca, ca a acordat credit, la cerere, catre doua persoane (codebitori, care s-au obligat in solidar), si care dupa ce au luat banii, au divortat?
Pentru ce sa renunte creditorul la unul din debitori?
Îmi este clar ca n-ați înțeles subiectul! Nu este vorba despre a găsi vinovați ci despre a emite soluții pe tema în cauza. Nu se poate sa privim băncile ca pe niște Dumnezei pe Pământ și sa acceptam orice ne spun funcționarii lor. De fel sunt o persoana deschisa către dialog și pragmatica, și, din fericire pentru mine, am și resursele necesare sa pot să-mi fac dreptate în mod legal.
Așadar, nu este cazul sa ma certati ca divorțat...

trandafir2 a scris:

Priviti-o altfel. Ce vina are banca, ca a acordat credit, la cerere, catre doua persoane (codebitori, care s-au obligat in solidar), si care dupa ce au luat banii, au divortat?
Pentru ce sa renunte creditorul la unul din debitori?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Mihaela, ...sansele dvs impotriva bancii sunt zero ...zeeerooo ...asa trebuia sa interpretati mesajul de mai sus.
Cu mult drag!
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti o sansa daca celalalt debitor aduce un alt coplatitor si banca e de acord cu el. Nu vad de ce nu ar agreea, poate are venituri si mai mari decat ale dvs. sau suficiente.

Nu rezulta din ce ziceti, daca ati facut partajul. L-ati facut ?
daca nu, cereti prin partaj in instanta, sa i se atribuie casa fostului sot impreuna cu creditul si citati si banca ca hot sa ii fie opozabila La proces, banca va zice ce pretentii are pt ca fostul sot sa preia creditul.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Buna ziua
La momentul acordarii creditului banca a facut o analiza in care a inclus si veniturile dumneavoastra. Banca nu este interesata de relatiile existente intre dumneavoastra si titularul de credit: imprumutatul. Pentru ca dumneavoastra sa puteti iesi din contract, imprumutatul trebuie sa solicite acest lucru si sa aduca in locul dumneavoastra un codebitor care sa aiba venitul suficient de mare si ne grevat de sarcini, astfel incat sa va poata inlocui si care sa depuna la randu-i o cerere in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
Unlimit, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj prima casa1 scoatere codebitor toma1983 toma1983 Buna ziua, Trecand direct la subiect, problema mea este urmatoare: am divortat si am impreuna cu fosta sotie un apartament cumparat cu prima casa 1. Am ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)