avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apel civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apel civil

in cazul in care ambele parti procesuale (reclamant si parat) depun apel impotirva unei sentinte, la date diferite, dar in termen legal, al carui apel se judeca?
In speta fiind o actiune in pretentii, unde s-a admis de catre instanta o suma care deja este platita de catre parata, in rest a respins actiunea in pretentii, astfel, parata fiind obligata sa plateasca o suma deja platita.
In cazul in care parata face prima apel, criticand sentinta in sensul ca a platit suma respectiva, demonstrand plata, iar, apelul reclamantilor se depune ulterior celui al paratei, instanta va judeca ambele apeluri ? sau doar primul (adica cel al paratei) ?
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 14:08, 26 Decembrie 2009
Daca sunt depuse in termen se judeca ambele apeluri!:)
Apelurile se vor judeca impreuna.....iar daca instanta de apel considera ca ambele sunt intemeiare poate sa judece cauza sau sa caseze hotararea instantei de fond si sa trimita cauza spre rejudecare la prima instanta.
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
ok..multumesc pentru raspunsuri, dar? in cazul raspunsurilor voastre....daca ambelor parti li se admite apelul... ambele parti platesc taxa de timbru???? luati comparaitv va rog apel in penal...pararea mea e..ca ar fi aplicabile..primul venit..primul servit..
Dumneavoastra doriti sa purtam o discutie pur teoretica sau pe un caz concret?
B-)
Apelurile se judeca impreuna,daca ambele au fost introduse,de ambele parti.
Instanta de apel se va pronunta cu privire la fiecare apel formulat in parte.In privinta cheltuielilor de judecata,acestea vor fi acordate in functie de admisbilitatea cererilor.
Daca doriti sa discutati o speta ,o discutam,dar intrebari de acest gen... formulate de un avocat...

Alte discuții în legătură

Recurs . stabilire paternitate Laurentiu Manole Laurentiu Manole O persoana este chemata in judecata pentru stabilire paterinitate. S-a prezentat in instanta la judecatorie si a declarat ca nu este tatal minorului. L-a ... (vezi toată discuția)
Explicatii juridice laur2013 laur2013 Solutie: Admite în parte cererea principală formulată. Admite în parte cererea reconventionala formulată . Cu apel în termen de 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Tip solutie apel, tribunal: „dispune rejudecarea la prima instanţă sau la instanţa competentă” raser raser Solutia pe scurt: „Admite apelurile, anulează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, ... (vezi toată discuția)