avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu cetatean roman cu domiciliu in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu cetatean roman cu domiciliu in strainatate dar angajat in Romania

Va cer sfatul intr-o situatie mai complicata. Asadar, avem o persoana cu cetatenie romana care locuieste (in casa proprie) intr-o tara vecina, dar este angajata in Romania (face naveta peste granita). Persoana respectiva are si buletin romanesc, cu domiciliul in Romania, la casa unei cunostinte. Acea cunostinta vrea acum sa anuleze domiciliul (nu stim de ce). Persoana cere unei rude sa o ia in spatiu ca sa isi poata face alt buletin. Persoana in cauza are peste 55 de ani, deci buletinul ar fi pe viata. Avand in vedere riscurile pentru persoanele care iau pe cineva in spatiu si isi dau acordul ca sa isi faca act de identitate, ruda respectiva ezita sa faca acest pas.

Intrebarea este, oare are neaparat nevoie de acest buletin? Daca are cetatenia romana cu domiciliul in strainatate, platind impozite in Romania (retinute de angajator), de ce ar avea nevoie si de buletin? Mai precis, ce alte motive ar putea sa aiba ca sa insiste pe langa ruda respectiva sa o accepte in spatiu?
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
SpF2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 12:27, 8 Noiembrie 2020
Orice persoana, indiferent de domiciliu, are nevoie de un act de identitate în termen de valabilitate pentru a se legitima. Dacă trece zilnic granita, cu ce se identifica?
De altfel, dacă locuiește efectiv în străinătate, poate renunța la cartea de identitate și sa solicite autorităților un pașaport de cetățean roman cu domiciliul în străinătate . Fiind proprietarul locuinței din străinătate nu se va mai obliga față de nimeni cu luarea în spațiu, va avea un act de identitate valabil și conform cu realitatea.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
georgiana.td, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Da, asa ne gandim si noi. Incercam sa intelegem de de insista pentru cartea de identitate romaneasca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)