avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman

O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este?
Cel mai recent răspuns: Andreas k , utilizator 08:40, 26 Februarie 2024
Da. Orice persoana care are doua cetatenii poate avea documentele interne ale tarii unde e cetatean
Multumesc pt. raspuns! Nu este nevoie de carte de identitate provizorie pt.al doilea domicilliu?
Cetatenii romani care au renuntat la domiciliul din tara, deci au pasaport pe care scrie Cetatean roman cu domiciliul in strainatate, nu detin carte de identitate cu termen de valabilitate 10 ani.

Isi pot face anual daca doresc carte de identitate provizorie cu conditia sa prezinte dovada unei adrese de resedinta (contract de vanzare-cumpare al unui imobil, consimtamantul unui proprietar etc.).
Detin carte de identitate emisa de statul roman valabila 10 ani, precum si CI emisa de celalatt stat al carui cetatean sunt. Este obligatoriu sa predau CI autoritatilor romane si sa fac CI provizorie?
Cat am stat in Romania, principiul e sa ai cat mai multe acte. Iar daca iti lipseste unul - nu poti face un alt act de care ai nevoie.

Deci chiar daca e o amenda in cazul pastrarii CI, mai bine sa tineti CI cu dvs.

Credeam cu birocratia romaneasca nu se mai putea deja in 2003. Dar vad ca s-a complicat si mai mult.

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate in romania adnana1967 adnana1967 Buna ziua. Eu locuiesc in Italia de 10 ani si am dubla cetatenie romana -italiana. Anul acesta imi expira CI in Romania , dar eu nu mai am resedinta in ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie - renuntare carte identitate/domiciliu romania chiar_el chiar_el Buna ziua, detin dubla cetatenie (romana/germana) si as dori sa renunt la domiciliul din Romania. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii in acest ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)