avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... un biolog incadrat la serviciul de medicina ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

un biolog incadrat la serviciul de medicina legala-compartiment ...

un biolog incadrat la serviciul de medicina legala-compartiment toxicologie, poate beneficia de reancadrare in conditii deosebite de munca, in raport de prevederile deciziei nr. 24/2019 si ale deciziei nr. 53/2020 publicate in M.O.?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:23, 7 Noiembrie 2023
Decizia nr. 24/2019,
ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului și, în consecință, a stabilit că: „în interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 22 din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane și prelevarea organelor și țesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, republicată, locurile de muncă ale personalului care desfășoară activitatea în serviciile de anatomie patologică și prosecturi ale spitalelor, precum și personalul disciplinelor universitare de anatomie, de histologie, de anatomie patologică și al catedrei de biologie celulară sunt încadrate ex lege în categoria locurilor de muncă în condiții deosebite, fără a fi necesară parcurgerea metodologiei prevăzute de H.G. nr. 261/2001 privind criteriile și metodologia de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, cu modificările și completările ulterioare și, respectiv, de H.G. nr. 246/2007 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, cu modificările și completările ulterioare, în ceea ce privește criteriile și metodologia de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite”.
Conform prevederilor acestei decizii puteti beneficia de conditii deosebite de munca.
Corect, insa activitatea biologului nu se desfasoara in morga si prosectura, ci in laboratorul de toxicologie.
In mod normal prelevati probe si le analizati in laborator. Din punctul meu de vedere va incadrati.
BIU"
Ce se intimpla cu lucratorii din serviciile de Dializa? Sunt compartimente cu risc.

Marias77 a scris:

BIU"

Alte discuții în legătură

Urmatorul pas: ministerul sanatatii sau ministerul muncii? cat woman cat woman La cererea meu care suna in felul urmator : \" De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci ... (vezi toată discuția)
Norma orara de 7h/zi in medicina lilip lilip Sunt asistenta la un cabinet particular angajata full time 8h/zi. Din discutiile avute cu fosti colegi am inteles ca in mod normal cadrele medicale (asistente ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)