avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma orara de 7h/zi in medicina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma orara de 7h/zi in medicina

Sunt asistenta la un cabinet particular angajata full time 8h/zi.
Din discutiile avute cu fosti colegi am inteles ca in mod normal cadrele medicale (asistente si medici) sunt supusi unui alte norme si anume 7h/zi. E corect ? Adica primesc salarul pt 7h/zi nu pt 8h/zi.
As dori sa stiu daca ar trebui sa atrag atentia sefilor asupra acestui aspect si daca continui sa muncesc 8h/zi nu ar trebui sa imi fie platita 1h/ zi drept munca suplimentara?. Mentionez ca am salarul minim pe ec.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:21, 23 Ianuarie 2008
Unde lucrau cei care ti-au dat informatia respectiva? Situatia trebuie circumstantiata, pentru ca, de ex. un asistent intr-un laborator de anatomie patologica lucreaza numai 6 ore pe zi. Exista legi speciale si exista contract colectiv de munca la nivel de ramura, depinde unde te incadrezi. Daca insa cabinetul la care lucrezi nu implica conditii speciale/deosebite de munca, lucru cu substante periculoase sau cu tesuturi, sunt sanse foarte mari sa te incadrezi in regula generala: 8 ore pe zi. Asa este, de exemplu, intr-un cabinet ORL.
Vezi in primul rand Ordinul MS 245/2003 privind aprobarea categoriilor de personal şi a locurilor de muncă pentru care durata zilnică a timpului de muncă este mai mică de 8 ore:

1. Personalul care lucreaza in prosecturi, sali de disectie, morgi si anatomie patologica - 6 ore/zi
2. Personalul care lucreaza in activitatile: radiologie si roentgenterapie, medicina nucleara, igiena radiatiilor nucleare, terapie cu energii inalte, precum si personalul care asigura intretinerea si repararea aparaturii din aceste activitati - 6 ore/zi
3. Medicii din unitatile sanitare - 7 ore/zi
4. Personalul superior din unitatile si compartimentele de cercetare stiintifica medico-farmaceutica - 7 ore/zi
5. Personalul sanitar cu pregatire superioara din unitatile sanitare, precum si personalul sanitar mediu din laboratoare sau compartimente de analize medicale - 7 ore/zi
6. Personalul sanitar care lucreaza in activitatea de hidroterapie - 7 ore/zi
7. Personalul sanitar care lucreaza in statiile de sterilizare si in statiile de preparare a solutiilor sterile
- 7 ore/zi

Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! buna seara, lucrez ca asistenta medicală de radiologie, am diploma ... AliceIoana03 AliceIoana03 Buna seara, lucrez ca asistenta medicală de radiologie, am diploma pentru aceasta profesie, 2 săptămâni nu am fost platita pentru “perioada de proba” ... (vezi toată discuția)
C.m.i. cim ?? denisa2011 denisa2011 Buna ziua Am de facut un cim la un dr pe CMI, cu cate ore au ei dreptul sa lucreze?8 sau 6 ore/zi?cum se face un cim?este cf Codului Muncii sau mai au ceva in ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru in anatomie patologica annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua :) Imi puteti spune conform carei legi timpul de lucru este de 6 ore in laboratoarele de anatomie patologica? Se aplica aceasta lege si in domeniul ... (vezi toată discuția)